Latvieši steidz uz Baltkrieviju pēc degvielas; cena pārsteidzoši zema

tautaruna.lv 29.jūnijs 2022, 17:30
 
AP/Scanpix/LETA
Kopš bezvīzu režīma ieviešanas ar Baltkrieviju Latvijas un Baltkrievijas robežu šķērsojošo cilvēku skaits ir pieaudzis septiņas reizes, vēsta Latvijas Radio.

Kopš 15. aprīļa Latvijas valstspiederīgajiem ir iespēja Baltkrievijas robežu šķērsot bez vīzas. Un šī iespēja, neraugoties uz Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) brīdinājumiem par to, ka apmeklēt Baltkrieviju ir riskanti un nav droši, tiek izmantota ar sparu. Visbiežāk to izmanto pierobežas iedzīvotāji Latgalē.

To, ka ceļotāju skaits uz Baltkrieviju aug, kontrolējot transporta līdzekļu kustību, redz Latvijas valsts robežsardze, apliecinājis Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes (DAP) Robežkontroles un imigrācijas kontroles dienesta galvenais inspektors Vladimirs Šersts.

„Ja iepriekš Latvijas-Baltkrievijas robežu šķērsoja ap 1000 vieglo automašīnu mēnesī, tad pēc vīzu režīma atcelšanas - jau izauga līdz 6000-7000 automašīnām,” atzīmēja Šersts.

Un ne jau tukšām rokām jeb somām cilvēki atgriežas no kaimiņvalsts.

„Pārtika - ved cukuru, eļļu, sviestu, to pašu degvīnu, vīnu, alkoholiskos dzērienus, tabaku,” norādīja Šersts.

Piemēram, Mihails ar sievu arī izmanto šādu iespēju. Viņš stāstīja: „Tagad jau var brīvi pārvietoties, produktus iepirkt, stikla tara tur lēta. Daudz kas uz pusi lētāks, tāpēc ar sievu tur arī braucam. To pašu cukuru nopērkam, zivis, konservus. Protams, ir noteikts preču daudzuma ierobežojums, taču, braucot ar sievu, varam atvest jau dubultā. Tā pati degviela, es ieleju pilnu bāku un mēnesi braukāju. Tur, pabraucot tālāk aiz Braslavas, dīzeli var par 80 centiem nopirkt. Bet pie mums jau pāri par 2 eiro tas maksā.”

Palielinoties transporta skaitam uz robežas, nereti jāstāv garās rindās, taču cilvēkus tas īpaši nebiedē, Latvijas Radio atzina nesen caur Silenes punktu pēc degvielas braukušais Valērijs: „Bāku ieleju, tur lētāk, 90 centi, bet pie mums 2 eiro. Pēdējā reizē rinda bija gara - 44 mašīnas, un bija jāstāv 17 stundas.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas