Navaļnija meita atklāj satraucošas detaļas par tēva dzīvi cietumā

tautaruna.lv 22.jūnijs 2022, 10:30
 
Reuters/Scanpix/Leta
Ieslodzītā Kreivijas prezidenta Vladimira Putina kritiķa Alekseja Navaļnija meita sacījusi, ka tēvs izolācijas laikā stingrās drošības cietumā Krievijā piedzīvo "psiholoģisko spīdzināšanu", raksta "Insider".

Daša Navaļnija intervijā CNN atklājusi satraucošos apstākļus, ar kādiem Navaļnijs saskaras pēc tam, kad šī mēneša sākumā tika pārvietots uz attālu cietumu.

Viņa apgalvoja, ka tēvs ir izolēts, lai viņš nevarētu publiski runāt un viņam nebūtu nekādas informācijas.

"Viņi neļauj viņam nekur iet - cilvēkiem nav atļauts ar viņu sazināties, un šāda izolācija jebkuram ir tīra psiholoģiskā spīdzināšana," sacījusi Daša.

A. Navaļnijs izcieta piespriesto cietumsodu kolonijā, kad jūnija vidū viņu pēkšņi pārveda uz nezināmu vietu, pārsteidzot viņa sabiedrotos.

Krievijas valsts mediji vēlāk ziņoja, ka Navaļnijs tika pārvietots uz bēdīgi slaveno stingrās drošības cietumu Melehovā, kas atrodas uz austrumiem no Maskavas.

"Apstākļi cietumā ir slikti," atklājusi Daša. "Šis ir viens no bīstamākajiem un bēdīgi slavenākajiem stingrās drošības cietumiem Krievijā, kas pazīstams ar ieslodzīto spīdzināšanu un slepkavībām."

Tāpat D. Navaļnija atklāja, ka ne viņas ģimene, ne tēva advokāti nebija informēti par viņa pārvietošanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:45

Jaunākās diskusijas