Liepnieks norāda, kāpēc Ukraina nebūtu jāuzņem Eiropas Savienībā

tautaruna.lv 25.jūnijs 2022, 1:30
 
Reinis Hofmanis/F64
Publicists, politisko notikumu apskatnieks Jurģis Liepnieks mikroblogošanas vietnē Twitter skaidrojis, kāpēc uzskata, ka Ukrainai nevajadzētu pievienoties Eiropas Savienībai.

Kamēr J. Liepnieks uzskata, ka Ukrainas uzņemšanas NATO ir "visnotaļ apsriežams scenārijs", jo tai šobrīd ir "lielākā, stiprākā, pieredzējušākā, profesionālākā armija Eiropā", par tās uzņemšanu Eiropas Savienībā politisko notikumu apskatnieks nav pārliecināts.

"Politiski pareizs signāls, bet praktiski to var iedomāties tikai kāds, kas vispār neko nezina par Ukrainu," raksta J. Liepnieks. "Salīdzinājumā ar Ukrainu, Krievijā korupcijas nav vispār... tiesiskā, politiskā, ekonomiskā vide Ukrainā ... tas ir ... pat nezinu kā lai to tā politkorekti apraksta."

Viņš norāda, ka Ukrainas uzņemšana citās politiski militārās savienībās "izklausās pēc labām idejām", taču tās uzņemšanu Eiropas Savienībā viņš tomēr neatbalsta.

"un par kaut kādu pretsvaru Krievijai Ukrainā nav jāuztraucas, tur paaudžu paaudzes ienīdīs Krieviju vairāk par jebko, vienkārši ir jādod ieroči Ukrainai un jāpalīdz uzvarēt karu. Tik vienkārši," nobeigumā raksta J. Liepnieks.

Jau vēstīts, ka pirmdien Ukrainas prezidents Volodimirs Zeļenskis savā uzrunā uzsvēra, ka šī nedēļa Ukrainai būs vēsturiska.

"Sākusies patiesi vēsturiska nedēļa, kad dzirdēsim atbildi no Eiropas Savienības par Ukrainas kandidēšanas statusu. Mums jau ir pozitīvs Eiropas Komisijas lēmums un nedēļas beigās būs arī Eiropadomes atbilde. Es domāju, ka visiem ir skaidrs, ka kopš 1991. gada Ukrainai ir bijis maz tādu liktenīgu lēmumu, kādu mēs gaidām tagad. Un esmu pārliecināts, ka tikai pozitīvs lēmums ir visas Eiropas interesēs," sacīja V. Zelenskis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas