"Vārda brīvībai kara apstākļos jauni noteikumi"; Jaunais Rīgas teātris vēršas pie preses ar īpašu paziņojumu

Portāls nra.lv 10.jūnijs 2022, 19:13
 
F64
"Nevienam negribam liegt apmeklēt mūsu teātri, bet vārda brīvībai kara apstākļos būs jauni noteikumi," paziņojumā presei raksta Rīgas Jaunais teātris.
Jaunais Rīgas teātris uzsver, ka ir mainījis savus sezonas plānus un ir sagatavojis divas izrādes veltītas Ukrainas kara tēmai - "SLIKTIE CEĻI" un "POST SCRIPTUM".
"Saistībā ar tām saņemam daudz ārvalstu žurnālistu akreditācijas lūgumus. Tā kā vienlaicīgi notiek arī propagandas karš, Jaunais Rīgas teātris ar šo paziņo,
ka visi mediju pārstāvji, kuri atradīsies skatītāju zālē ar savu klātbūtni automātiski apliecina, ka viennozīmīgi nosoda Krievijas agresiju Ukrainā un publiski atzīst, ka Putins ir kara noziedznieks,
raksta Jaunais Rīgas teātris.
Izrādes "Sliktie ceļi" pamatā ir ukraiņu dramaturģes Natālijas (Natalkas) Vorožbitas luga “Sliktie ceļi”. Lugas darbība risinās 2014./2015. gadā Donbasā, jo karš sākās tur, un nevis šī gada pavasarī, bet pirms astoņiem gadiem.
Savukārt izrādes "Post scriptum" teksta materiāls aizgūts no kadiroviešu nogalinātās krievu žurnālistes Annas Poļitkovskas publikācijām laikrakstā "Novaja gazeta", kā arī - cenzūras aizliegta nodaļa no Dostojevska romāna "Velni". Taču mūsu radītais stāsts ir par ko citu - par Krievijas (un ne tikai) apziņu, sirdsapziņu un zemapziņu pēdējo notikumu kontekstā.
Izrāde krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā. Izrādi veido teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis. Izrādē galvenajā un vienīgajā lomā krievu aktrise Čulpana Hamatova.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:51

Jaunākās diskusijas