Atklāj, ko nekad nevajadzētu pirkt uzkodu automātos

tautaruna.lv 12.jūnijs 2022, 18:55
 
unsplash.com
Dažādās publiskās vietās pieejamie uzkodu automāti ir lieliski brīžos, kad māc liels izsalkums, bet nav iespējams paēst. Tajos ir pieejamas visdažādākas uzkodas - cepumi, šokolādes u.c. Uztura speciālisti portālā "Eat This, Not That " norādā, ka ne visi uzkodu automātos pieejamie našķi ir vienlīdz labi mūsu veselībai.

Ekperti izceļ vienu našķu veidu, kuru nekad nevajadzētu izvēlēties uzkodu automātos. Šis našķis nekādi nespēs mazināt izsalkumu.

Kas tas ir? Tās ir konfektes. Īpaši tādas, kuru sastāvā nav ne rieksti, ne sēklas, ne šokolāde.

Iemesls, kāpēc šādas konfektes ar zemu olbaltumvielu, tauku saturu tiek uzskatītas par vissliktāko našķi, ir tas, ka tās satur ļoti daudz cukura. Ēdot produktus, kuri nesatur (vai ļoti maz) olbaltumvielas un taukus, bet ir bagāti ar cukuru, strauji paaugstinās un pēc tam samazinās cukura līmenis asinīs.

Tāpat konfektes, kuru sastāva nav šokolāde, parasti satur daudz vairāk rafinēto cukuru. Līdz ar to šādi saldumi, visticamākais, izraisīs enerģijas strauju pieaugumu un pēc tam kritumu, būtiski neietekmējot sāta sajūtu.

Tāpēc, izvēloties konfektes no uzkodu automātiem, iegādājaties tādas, kuru sastāvā ir, piemēram, šokolāde vai rieksti. Speciālisti min, ka labāk, lai samazinātu sāta sajūtu, ir izvēlēties riekstu batoniņu nevis krāsainas stiklenes.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:00

Jaunākās diskusijas