Maskavas plāns ražot "Moskvičus" Krieviju pametušā "Renault" vietā - izgāzies

Portāls nra.lv 11.jūnijs 2022, 5:00
 
Pixabay.com
Maija vidū Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins svinīgi paziņoja, ka pilsētā esošā "Renault Group" automobiļu montāžas rūpnīca pāries pilsētas pašvaldības īpašumā un "atjaunos automašīnu ar vēsturisko zīmolu "Moskvič" izlaidi", vēsta lsm.lv.

Taču jau nedēļu vēlāk, kā noskaidrojis rus.lsm.lv žurnālists Pāvels Širovs, uz jautājumu par uzņēmuma likteni pilsētas vadītājs atbildēja vairs ne tik optimistiski. Izrādās, ka "būs vajadzīga ārzemju partneru palīdzība (..), radīt pašmāju automobili saviem spēkiem nav iespējams".

Ārzemju biznesa aiziešana no Krievijas turpinās. Nesen par nodomu aiziet no Krievijas tirgus paziņoja Lielbritānijas kompānija "Marks&Spencer".

Amerikāņu "McDonald’s Corp.", pēc oficiālās informācijas, sākusi sava Krievijas restorānu tīkla pārdošanas procesu. Ierasto logotipu Krievijas iedzīvotāji vairs neredzēs. "McDonald’s" zīmolu un ēdienkarti jaunie īpašnieki izmantot nedrīkstēs. Iegādāties lielāko pasaules ražotāju automobiļus vismaz Maskavā vēl var. Oficiālie dīleri izpārdod jau piegādātās mašīnas, bet pasūtījumus jaunām nepieņem. Apturētas "Volkswagen Group" montāžas rūpnīcas Kalugā un Ņižņijnovgorodā. Pēdējā darbu pārtraukusi pilnībā, Kalugas rūpnīcas liktenis vēl nav izlemts. Zināms tikai, ka tuvākajos trīs mēnešos ražošana netiks atjaunota.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:58

Jaunākās diskusijas