"Mammu nogalināja"; 18 gadus vecs ukrainis kļūst par aizbildni 4 brāļiem un māsām

tautaruna.lv 3.jūnijs 2022, 14:30
 
Ekrānšāviņš no video
Viņu māti nogalināja ienaidnieka šāviņš. Sieviete nomira sava 18 gadus vecā dēla Slavas rokās. Bērniem citu radinieku nav. Lai viņus nenogādātu bērnunamā, vecākais dēls uzņēmās aizbildniecību un aizveda bērnus pēc iespējas tālāk no karadarbības zonas - uz Ļvivas apgabalu.

2022. gada 15. martā 18 gadus vecā Slavas dzīve mainījās acumirklī. Tajā dienā jaunietis un viņa māte gāja mājās, kad pēkšņi ienaidnieka lādiņš viņus ievainoja.

Puisis atceras: "Tas nokrita, tas apdullināja, es atveru acis, mana māte guļ uz sāniem, un viņas pēdējie vārdi bija:" Ar mani viss ir kārtībā. "Es apgriežu ... un tur.. . Es darīju visu, lai viņu glābtu."

Viņš sauca palīdzību, pārsēja brūces ar drēbēm, taču māti glābt neizdevās. 37 gadus vecā Marina nomira. "Es ilgi sēdēju viņai blakus un nespēju noticēt. Es nezināju, ko darīt, kā pateikt bērniem. Iegāju mājā, bērni paši visu saprata, tikai Nikola man jautāja, vai bija iespējams viņu izglābt,” atceras puisis.

Ciema pilnīgas okupācijas dēļ bērni nevarēja pienācīgi apglabāt savu māti. Slava stāsta: "Tiklīdz ceļš tiks atvērts, draugi apglabās manu mammu normāli."

Dažas dienas vēlāk Slava paņēma divus jaunākos brāļus un divas māsas un aizveda bērnus no kauju vietas. Ar evakuācijas vilcienu viņi nokļuva Ļvivas apgabalā. Te puisis aizpildīja dokumentus un kļuva par aizbildni jaunākajiem, lai viņus nevestu uz bērnunamu, jo radinieku vairs nav.

Puisis stāsta: "Gribu, lai bērniem ir bērnība, zinu, ka man tas izdosies. Nikola ir teicamniece. Danka īsti negrib mācīties, lai gan var. Es jau atradu viņam skolotāju. Gribu iet uz fizisko rehabilitāciju. Zinu, kad absolvēšu, būšu labs ārsts un cilvēki nāks pie manis."

Ģimene šobrīd dzīvo divās kopmītņu istabās. Vietējās varas iestādes sola nodrošināt bērnus ar savu mājokli, un, kamēr vecākais mācīsies, viņi palīdzēs it visā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:12

Jaunākās diskusijas