Zaglis ielaužas baznīca un neviena nepamanīts nozog ļoti vērtīgu artefaktu

tautaruna.lv 5.jūnijs 2022, 20:18
 
pexels.com
Ņujorkā šobrīd aktīvi tiek meklēta persona, kurai izdevies nemanāmi ielauzties baznīcā un nozagt ļoti vērtīgu, dārgu lietu, vēsta "People".

Zaglis nozadzis aptuveni divus miljonus dolāru vērtu mazu svētnīcu jeb sakramenta namu.

"Zināt, ka kramplauzis iekļuva mūsu skaistās baznīcas vissvētākajā telpā un pielika lielas pūles, lai uzlauztu drošības sistēmu, tā ir šausmīga necieņas izpausme," šādi noziegumu komentēja baznīcas mācītājs Frens Tumino.

Ekrānuzņēmums no Twitter

Kā ziņo mācītājs, tad noziegums noticis pagājušajā nedēļā, piektdienā. Zaglis ir ielauzies banzīcā un "izgriezis caurumu metāla aizsargapvalkā", un devies prom ar mazo svētnīcu.

Neviens nezināja, ka pietkdien ir notikusi zādzībā, jo zaglis bija uzlauzis baznīcas drošības sistēmu. Notikušo atklāja vien mācītājs sestdienas rītā.

Saskaņā ar baznīcas pārstāvju pausto, mazā svētnīca ir 130 gadus veca. Vieta, kur bija novietota mazā svētnīca, ir izpostīta. Izpostīts ir arī kāds cits vērtīgs artefakts.

Zaglis centies arī uzlauzt sakristejā esošo seifu. Viņam tas izdevies, taču ieguvums nebija nekāds, jo seifs bija tukšs.

Bīskapija zādzību nodēvēja par "necieņas un naida aktu, ar kuru tika apgānīts Svētā Augustīna katoļu baznīcas altāris".

Policija apstiprina, ka mazā svētnīca ir veidota no tīra 18 karātu zelta un tajā iekšā atrodas vērīgas dārglietas. Policija lēš, ka tās vērtība varētu būt divi miljonu ASV dolāru.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:39

Jaunākās diskusijas