Rīgas un apkārtnes iedzīvotājus sabaidījuši divi sprādzieniem līdzīgi trokšņi (papildināts 15:41)

tautaruna.lv 30.maijs 2022, 15:15
 
Ekrānuzņēmums/FB
Šodien, ap pulksten 14.50 Rīgā un apkārtē bija dzirdami divi sprādzieniem līdzīgi trokšņi. Siguldas novada pašvaldība iepriekš bija izplatījusi informāciju, ka 30. un 31. maijā Siguldas novadā no plkst. 11 - 13 notiks lidmašīnas AV-8B pārlidojumi, kas varētu radīt neierastas skaņas.

Sprādzienam līdzīgos trokšņus dzirdēja Ziepniekkalna, Zolitūdes, Purviema, Bīriņu, Mārupes, Sarkandaugavas, Iļģuciema iedzīvotāji. Troksnis esot bijis dzirdams arī Plakanciemā, Ķekavā un Jelgavā.

Vieni min, ka tos varētu būt radījusi virsskaņas lidmašīna, citi, ka, iespējams,tas varētu būt bijis pērkons vai arī min citu iemeslu:

"Pa mums jau bliež???";

"Vai jau spridzina pieminekli?"' .

Siguldas novada pašvaldība izplatījusi iedzīvotājiem informāciju, ka
30. un 31. maijā Siguldas novadā no plkst. 11 - 13 notiks lidmašīnas AV-8B pārlidojumi. Šādi lidojumi nepieciešami, lai pilnveidotu iemaņas gaisa atbalsta procedūrās.
Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret notiekošajām mācībām un īslaicīgi radītajiem trokšņiem. Latvijas gaisa telpā militāro gaisa kuģu lidojumi notiek tikai normatīvajos aktos noteiktajā augstumā un ātrumā, līdz ar to radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam un īpašumam.

Aizsardzības ministrija ap pulskten 15 informēja, ka NATO patruļlidmašīnas pirmdienas pēcpusdienā vairākās vietās Latvijā radījušas skaļiem sprādzienam līdzīgus trokšņus. Trokšņi bija dzirdami Rīgā un tuvējos novados, Bauskā, Iecavā, Tukumā un Jelgavā. Vairāk šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:56

Jaunākās diskusijas