Latvijas iedzīvotāji gan slavē, gan sūdzas par Ukrainas mediķiem

tautaruna.lv 1.jūnijs 2022, 21:30
 
F64
Anesteziologa, reanimatologa Roberta Fūrmaņa ieraksts mikroblogošanas vietnē Twitter motivēja arī citus soctīkla lietotājus dalīties ar pieredzi, saskaroties ar mediķiem no Ukrainas.
Fūrmanis ierakstā dalījās ar savu pieredzi slimnīcā, slavējot Ukrainas mediķu darbu.

"Šodien man bija operācija. Narkozi deva anestezioloģe no Ukrainas. Pēcoperācijas palātā mani uzraudzīja māsiņa no Ukrainas. Teicama komunikācija, profesionalitāte un fantastiska attieksme," rakstīja Fūrmanis.

Tikmēr komentāros cilvēki steidza dalīties ar dažādām pieredzēm saskarsmē ar mediķiem no Ukrainas, arī ar ne tik pozitīvām.

"Pirms dažām nedēļām ukraiņu māsiņa uzlika plāksteri. Arī jutos ļoti apmierināts!"

"Man gan pagaidām ne ok pieredze. Zobārstniecībā dr. no Ukrainas ieteica aptiekā nopirkt zāles Naiz un Nimesilu. Teicu, ka zīmola Naiz mums Latvijā nav, Nimesils recepšu, strīdējās pretī. Drusku vēl jāiejūtas viņiem sistēmā."

"Pilnīgi savādāka pieredze BKUS. Pagajušajā nedēļā mazākajai meitai kārtējā operācija. Anestezioloģe ne pirms, ne pēc operācijas nelikās ne zinis par bērnu. Meitiņa uz operāciju aizgāja bailēs drebot. Pēc op. baiļu lēkme 1h garumā. Med. pers. nezin ko darīt, jo nav anest. norādijumu."

Jau iepriekš vēstījām par mediķiem, kas atraduši darbu Latvijā. Piemēram, Jau vairākas nedēļas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā kā medicīnas asistente strādā Jelizaveta Pidhajecka no Ukrainas.

Jelizaveta nāk no Kijivas un ir pēdējā kursa medicīnas studente Bogomoletas universitātē (Bogomolets National Medical University). Paralēli darbam dienestā, viņa turpina mācības attālināti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:21

Jaunākās diskusijas