"Drīz viņus nogalinās"; soctīklos raud par ukraiņu ģimenes foto

tautaruna.lv 27.maijs 2022, 15:30
 
Ilustratīvs attēls / ZUMAPRESS.com/Scanpix/LETA
Mikroblogošanas vietnes Twitter lietotāju uzmanību izpelnījusies kāda fotogrāfija, kurā redzama ukraiņu ģimene Mariupolē.

Kā raksta publikācijas autore, tā bijusi ģimenes pēdējā fotogrāfija.

"Pēdējā ģimenes fotogrāfija Mariupolē. Marta sākums. Drīz šīs trīs meitenes nogalinās krievi un apglabās bērnudārza pagalmā šīs ēkas priekšā."

Jāpiebilst, ka fotogrāfija izpelnījās lielu Twitter lietotāju uzmanību - tā saņēmusi vairāk nekā 18 000 atzīmju "Like", vairāk nekā 8 000 retvītu un vairākus simtus komentāru, kuros cilvēki neslēpa ne tikai savus kritiskos viedokļus par Krievijas uzsākto karu Ukrainā, bet arī emocijas.

Cilvēki raksta, ka viņiem trūkst vārdu, skatoties uz šo foto, viņu sirdis ir salauztas, viņi vienlaikus izjūt dusmas un sāpes.

Tikmēr, kā ziņots, Krievija nolaupa ukraiņu bērnus un deportē viņus uz savu teritoriju ar mērķi iznīcināt ukraiņu nāciju, teikts Ukrainas paziņojumā ANO.

Ukrainas delegācijas ANO paziņojumu nolasīja Ukrainas pastāvīgās pārstāvniecības ANO padomnieks Serhijs Dvorniks, kad ANO Drošības padomē notika atklātas debates par civiliedzīvotāju aizsardzību bruņotu konfliktu apstākļos.

"Vismaz 230 tūkstošu ukraiņu bērnu nolaupīšana, kuri ir starp 1,4 miljoniem Ukrainas pilsoņu, kas piespiedu kārtā deportēti uz Krieviju, ir noziegums, kura mērķis ir ukraiņu nācijas iznīcināšana, atņemot tai jaunākās paaudzes, un tā ir koloniālisma mūsdienu izpausme," sacīja Dvorniks.

Viņš atzīmēja, ka Krievijas karaspēka īstenotajās Ukrainas pilsētu apšaudēs ar raķetēm un artilēriju ir gājuši bojā desmitiem tūkstoši mierīgo iedzīvotāju, bet vēl daudzi guvuši ievainojumus. Gandrīz 220 tūkstoši cilvēku ir zaudējuši savas mājas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:18

Jaunākās diskusijas