Kanādas finanšu ministre pauž Krievijas oligarhu ideju, par kuru sabiedrība vēl nav dzirdējusi

tautaruna.lv 25.maijs 2022, 17:00
 
Scanpicx
Sankcionētie Krievijas oligarhi pauduši gatavību ziedot miljardus Ukrainas pēckara atjaunošanai apmaiņā pret sankciju atcelšanu, sacījusi Kanādas finanšu ministre Kristija Frīlenda saviem kolēģiem pagājušās nedēļas G7 sanāksmē, ziņo portāls "Handelsblata" un "Pravda.com.ua".

Pēdējā G7 valstu finanšu ministru sanāksmē dominēja Ukrainas karš. Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihals un viņa finanšu ministrs Sergejs Marčenko pagājušajā nedēļā bija Pētersbergā Bonnā un aprakstīja situāciju savā valstī.

Tika runāts arī par to, kā Ukrainu varētu atjaunot pēc kara. Konference jau tuvojās noslēgumam piektdienas pēcpusdienā, kad pēkšņi tika apspriesta tikpat interesanta, cik sprādzienbīstama ideja, par kuru sabiedrība vēl neko nav dzirdējusi.

Kanādas finanšu ministre Kristija Frīlenda saviem sešiem kolēģiem ministriem sacīja, ka viņa saņem zvanus no Krievijas oligarhiem, kuri bija Rietumu sankciju sarakstos un ir par tiem ļoti neapmierināti.

Un nekādā gadījumā ne tikai ceļošanas ierobežojumu un līdzekļu iesaldēšanas radīto neērtību dēļ. Arī viņi, oligarhi, kritiski vērtē Krievijas agresijas karu pret Ukrainu, taču nevar distancēties no iebrukuma, jo draud Kremļa represijas.

Pēc "Handelsblata" rakstītā, Frīlenda nav aicinājusi ministrus rīkoties, taču viņi pašlaik izskata šo priekšlikumu.

Ukrainas varas iestādes lēš, ka kara radītie zaudējumi pārsniedz 500 miljardus dolāru, ziņo portāls "Pravda.com.ua".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:26

Jaunākās diskusijas