Neticamas piedāvājums! Izpildi vienu prasību un saņem teju 59 tūkstošus eiro

tautaruna.lv 29.maijs 2022, 18:43
 
Andrew Briner / SWNS/Scan[ix/Leta
Ja vēlaties dzīvot klusā un neticami skaistā vietā, tad šis piedāvājums, iespējams, ir tieši priekš jums. Skotijas valdība piedāvā samaksāt ievērojamu summu, ja piekritīsiet pārvākties uz nomaļu salu, vēsta "The Sun".

Skotijas valdība piedāvā ģimenēm, jauniešiem, kuri vēlas izrauties no pilsētas kņadas un dzīvot mierīgā vidē, pārcelties uz vienu no Skotijas skaistajām salām.

Cilvēkiem, kuri piekritīs savu dzīvi aizvadīt uz salas, tiek piedāvāta atlīdzība 50 000 mārciņu apmērā.

Tas izklausās visai neticami, bet ir patiesība. Skotijas valdība nolēmusi aptuveni 100 cilvēkiem sniegt 50 000 mārciņu (58 677,54 eiro) lielu atlīdzību par to, lai viņi pārceļas uz dzīvi salā.

Šāda ideja tiek īstenota, lai samazinātu strauji sarūkošo iedzīvotāju skaitu uz salām. Šāda iecere Skotijai izmaksās vairāk nekā piecus miljonus mārciņu.

"Jādara viss, ko vien mēs varam izdarīt, lai mazinātu depopulācijas tendences," "The Times" pauda amatpersona.

Viņš atzina, ka šāda nauda tiek piedāvāta, lai palīdzētu cilvēkiem "iegādāties mājas, uzsākt uzņēmējdarbību un citādi ilgtermiņā nodrošināt savu dzīvi uz salas".

Skotijas politiķu starpā valda divējādas izjūtas par šādas kompensācijas piešķiršanu. Daļa politiķu atzinīgi vērtē šādu ideju, tikmēr citi nopeļ. Atsevišķi politiķi uzskata, ka nevajadzētu šādu naudu maksāt potenciālajiem salas iedzīvotājiem, bet gan izmantot lietderīgi, lai uzlabot salu infrastruktūru.

Šobrīd interesi par dzīvi uz salas izrādījušas vairākas ģimenes. Interesi pārcelties uz nomaļu salu izrādījusi pat ģimene no Dienvidamerikas.

Tiek plānots, ka pirmā nauda potenciālajiem salas iemītniekiem tiks izmaksāta jau vasarā.

Šī nav pirmā reize, kad atsevišķas valstis piedāvā samaksāt cilvēkiem, lai tie pārceltos uz konkrētu vietu. 2019. gadā kāda sala Grieķijā piedāvāja cilvēkiem maksāt 450 mārciņas mēnesī, lai tie pārceltos uz dzīvi tur. Savukārt 2020. gadā kāda sala Īrijā piedāvāja cilvēkiem apmaksāt viņu izmitināšanas un pārtikas izdevumus, ja viņi nolems pārcelties uz turieni.

Pirms kāda laika vēstījām, ka lai atjaunotu pilsētu un ieviestu tajā dzīvību, nelielas Spānijas pilsētas amatpersonas piedāvāja ikvienam saņemt bezmaksas dzīvesvietu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas