"Ryanair" stjuarta izklaides lidojuma laikā beidzas ar arestu

tautaruna.lv 12.jūnijs 2022, 5:00
 
pexels.com
26 gadus vecajam "Ryanair" stjuartam Semam Tompsonam pavisam nesen darba diena nebeidzās kā ierasti. Viņš pēc lidmašīnas nolaišanās tika aizturēts un atlaists, ziņo "The Sun".

Izrādās, ka lidojuma laikā stjuarts vairākkārt iztukšojis dažādas miniatūras alkoholisko dzērienu pudelītes, kādas ierasti tiek piedāvātas pasažieriem.

Stujarti nedrīkst dzert darba laikā, uzsver aviokompānija.

Viņa neatļautās darbības tika iemūžinātas gan videokamerās, gan aculiecinieku telefonos.

Kameru ierakstos redzams, kā stjuarts demonstratīvi izdzer vismaz divas miniatūrās alkohola pudelītes. "The Sun" ziņo, ka atsevišķos video redzams arī tas, kā stujarts kopā ar pasažieriem baudīja alkoholu un raidīja nepiedienīgus žestus novērošanas kameru virzienā.

Kā tiek ziņots, tad lidmašīnas kapteinis nebija mierā ar stjuarta rīcību. Viņš brīdināja aviokompānijas pārstāvjus un nolaižoties galamērķī, jautrais stjuarts tika aizturēts.

Kā stāstas viens no lidmašīnas pasažieriem, tad viņš stjuartam bija palūdzis dzērienu. Viņš bijis šokā, kad stjuarts kopā ar viņu sāka lietot alkoholu. "Es nezinu, ko viņš domāja. Es palūdzu dzērienu, kad viņš pienesa to klāt, viņš man teica: "Nevienam nesaki, bet es arī iedzeršu,"."

Pasažieris min, ka stujarts izdzēra mazo viskija pudelīti un arī aptuveni 187 mililitrus lielu vīna pudelīti. "Viņš izklausījās piedzēries un izskatījās tā, it kā būtu dzēries arī pirms lidojuma."

Neapmierinātais pasažieris lūdzi stujartam, ka vēlas parunāt ar kapteini. Pēc pasažiera teiktā, stjuarts bija nikns.

Iereibušajam stjuartam nonākot galamērķi nācās veikt alkohola izelpas testu, kuru viņš neizturēja. Lielbritānijas Eseksas policija ziņo, ka stjuarts tiek apsūdzēts par aviācijas noteikumu pārkāpumiem. Viņš ir atlaist no amata un 8. jūnijā viņam ir jāierodas tiesā.

Kā ziņo medijs, tad "Ryanair" apkalpei nav atļauts lietot alkoholu ne lidojuma laikā, ne astoņas stundas pirms lidojuma. Uzņēmuma ētikas kodeksā teikts, ka par narkotiku vai alkohola lietošanu darba laikā, tiek piemērots disciplinārsods.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:31

Jaunākās diskusijas