Kādi Krievijas-Ukrainas kara postījumi būs jūtami vēl gadu desmitiem?

tautaruna.lv 28.maijs 2022, 16:48
 
AP/Scanpix/LETA
Irpiņa (Kjevas apgabals) kas atradās Krievijas armijas kontrolē, kļuvusi par vienu no iebrucēju šausminošo noziegumu piemēriem - gan vietējo iedzīvotāju slaktiņš, gan civilās infrastruktūras iznīcināšana. Taču Krievijas karaspēks nodarīja milzīgu kaitējumu videi, nodarot postījumu gadsimtiem seniem mežiem.

Par to ziņo CNN, atsaucoties uz Kijevas Vides iniciatīvu centra izpilddirektori Natāliju Gozaku.

Viņasprāt, Krievijas kara pret Ukrainu sekas būs jūtamas vēl gadu desmitiem pēc tā beigām.

"Kad jūs redzat noziegumus pret cilvēci, neticamas zvērības, cilvēku nogalināšanu, spīdzināšanu, izvarošanu, protams, domas nav par kara radītajām vides problēmām. Tāpēc mūsu uzdevums ir pievērst uzmanību un nodrošināt, lai arī šāda veida noziegumi tiktu ņemti vērā kā noziegumi un lai krievi maksā par visiem noziegumiem, ne tikai par cilvēku nogalināšanu, bet arī par mūsu nākotnes nogalināšanu un mūsu bērnu labklājības bojāšanu," viņa sacīja.

Centra darbinieki stāsta, ka milzīgais raķešu, sprāgstvielu un citu ieroču daudzums, kā arī karā izmantotās militārās tehnoloģijas nav vienīgais piesārņojuma cēlonis. Masveida apbedījumi, kas veikti, neņemot vērā vides drošību, var izraisīt arī ilgstošu gruntsūdeņu un augsnes piesārņojumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:00

Jaunākās diskusijas