Krievijas žurnāliste Ukrainā: Pagaidām mēs zaudējam karu ar propogandu

tautaruna.lv 28.maijs 2022, 15:30
 
pexels.com
Kad Krievija iebruka Ukrainā, neatkarīgā krievu žurnāliste Lilija Japarova devās uz Ukrainu, lai ziņotu par tur notiekošo, raksta BBC.

"Meduza" žurnāliste BBC atklāj, ka jutusies spiesta ziņot par Ukrainā notiekošo. Viņa kādu laiku bija vienīgā krievu reportiere Ukrainas kontrolētajās teritorijās.

Arī šobrīd esot tikai trīs neatkarīgo mediju žurnālistes - visas sievietes. Tas ir niecīgs kontingents, salīdzinot ar Krievijas valsts televīzijas korespondentiem, kuri soļo pa Austrumukrainu militārā apģērbā ar "Z" uzrakstiem uz rokām, atbalstot krievu karavīrus, runājot par "denacizāciju" un tādu pilsētu kā Mariupole "atbrīvošanu", raksta BBC.

Japarova vēlējās "sagraut cieto propogandas sienu".

"Pagaidām mēs zaudējam karu ar propogandu," atzīst Japarova, aprakstot, ka pat cilvēki, kurus viņa pazīst personīgi, pārņem oficiālo versiju.

Tagad žurnāliste zina, ka katrs vārds, ko viņa raksta no Ukrainas - patiesi stāsti par civiliedzīvotāju nošaušanu, masu kapiem, briesmīgu iznīcināšanu - pakļauj viņu kriminālvajāšanai par "viltus ziņām", norāda BBC.

Ziņu vietne "Meduza" ir aizliegta Krievijā, tāpat, kā gandrīz visas neatkarīgās ziņu vietnes. Žurnālisti un mediji ir apzīmēti, kā "ārvalstu aģenti", bet sociālie mediji ir bloķēti. Tikmēr valsts televīzijas kanāli ziņo par Krievijas "speciālo operāciju".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:12

Jaunākās diskusijas