Soctīklos ievērību gūst Ogres novada mēra vēstule Ungārijai

tautaruna.lv 19.maijs 2022, 18:44
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Ungārijas oficiālā nostāja un pozīcija Ukrainas kontekstā liek manīt, ka tā nostājas Krievijas pusē. Ogres novada mērs Egils Helmanis facebook publicējis vēstuli Ungārijai, kurā norāda - attiecības ar Ungāriju novads iesaldē.
"Labdien,
Ogres novada pašvaldība ir saņēmusi Jūsu uzaicinājumu piedalīties Latvijas un Ungārijas sadarbības forumā. Ar šo vēlos paziņot, ka Ogres novada pašvaldība nesaskata iespēju, piedalīties šādā pasākumā. Pēdējo pāris mēnešu laikā Ukrainā notiekošais, liek izvērtēt notikumus, cilvēkus un valstis jaunā, daudz spilgtākā gaismā.
Diemžēl, nākas secināt, ka Ungārijas oficiālā pozīcija Ukrainas jautājumā ir klaji pretēja vērtībām, kas ir pamatā mūsu valsts izveidei. Nacionālā neatkarība, pašnoteikšanās un agresīvu lielvalstu nosodījums ir pamatprincipi, kuru necienīšana padara savstarpēju sadarbību neiespējamu.
Tādēļ, ņemot vērā Jūsu valsts pozīciju, mums nav citu iespēju, kā vien darīt zināmu, ka jebkāda veida sadarbība un attiecības ar Ungāriju, no Ogres novada pašvaldības puses, tiks uzskatītas par iesaldētām.
Izsaku cerību, ka Ungārija, jau pārskatāmā nākotnē, izvērtēs savu pozīciju, atzīs kļūdaino nostāju pret Ukrainu un sniegs tai palīdzību gan morāla, gan praktiska atbalsta veidā. Ja šāds brīdis pienāks, priecāšos atjaunot sadarbību.
Ar cieņu
Egils Helmanis
Ogres novada mērs"
Vēstule izelnījusies atzinīgus vārdus soctīklos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:59

Jaunākās diskusijas