Krievijas TV izskan draudi Latvijas politiķiem

tautaruna.lv 19.maijs 2022, 11:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Neskatoties uz to, ka Ukrainā sāktais karš nebūt nav tik veiksmīgs, kā Kremlis plānoja, Krievijas televīzijā turpinās agresīva retorika. TV kanāla PBK politisko sarunu šovs “Vremja Pokažet” nesen izcēlās ar īpaši skaļiem izteikumiem par Latviju.

Raidījumā īpaša uzmanība tika pievērsta 9.maija Uzvaras dienas svinēšanai Latvijā un visiem tiem notikumiem, kas sekoja pēc tam, tostarp diskusijai par Uzvaras parkā uzceltā pieminekļa nojaukšanu.

Raidījuma ietvaros pat sazvanīta Uzvaras parkā par Krievijas karoga vicināšanu aizturētā jaunieša māte. Raidījuma vadītāji vaicāja sievietei, kā viņai varētu palīdzēt, un bija sašutuši, ka Latvijā viņas dēlam par Krievijas karoga vicināšanu var draudēt pat piecu gadu cietumsods.

Taču daudz skaļāk un agresīvāk ēterā izskanēja radio "Komsomoļskaja Pravda" publicista Sergeja Mardana vārdi. Viņš, komentējot Latvijas politiķu kritisko attieksmi pret Krieviju, atgādināja Josifa Staļina metodes cīņā pret jebkādu opozīciju.

"[...] Biedrs Staļins savulaik vilka sarkanās līnijas, kur gribēja. Un Benders un nacistu līdzzinātāji un citi padomju varas ienaidnieki, lai kur viņi dzīvotu - Rietumeiropā vai ASV - baidījās, ka viņi nopelnīs savu leduscirti […] Tieši tādai sajūtai vajadzētu būt jebkuram Latvijas politiķim - iekšlietu ministram, jebkuram deputātam, kurš balsojis par pieminekļu nojaukšanu, Rīgas policijas priekšniekam, jebkuram,” sacīja Mardans.

"Katram jāsaprot, ka blakus ir briesmīgā Krievija - tas tiešām ir biedējoši. Un ne tēlaini - tas ir potenciāls ledus cirtnis galvā," turpināja publicists.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas