Krievu gūstekņi stāsta par savu komandieri, kurš nav žēlojis ievainotos

tautaruna.lv 26.maijs 2022, 0:30
 
Ekrānuzņēmums
Sagūstītie krievu karavīri Ukrainas žurnalistam pastāsta par Krievijas armijas komandieri, kurš piebeidz savus ievainotos karavīrus, ziņo portāls "Daily mail".

Krievijas karavīri, kurus sagūstījuši Ukrainas spēki, žurnālistam pastāsta par piecu savu biedru nogalināšanu, ko veicis Krievijas armijas komandieris.

Krievijas komandieri nokauj paši savus ievainotos karavīrus, nevis izved tos no kaujas lauka ārstēšanai, paziņojuši paša Putina armijas karavīri.

Krievu armijas karavīru zvērīgums izpaužas ne tikai pret Ukrainas mierīgajiem iedzīvotājiem, bet arī pret pašu karavīriem.

Sagūstītie karavīri atcerējās, ka kāds komandieris jautāja karavīram, vai viņš var staigāt pēc ievainojuma, un, kad vīrietis atbildēja, ka nevar, virsnieks viņu uzreiz nošāva.

Viņi to pastasta ukraiņu žurnālistam Volodimiram Zolkinam, kurš ir rakstījis par krievu gūstekņiem i"Open Media Ukraine".

Viens karavīrs stāstīja, kā komandieri "pabeidza savus ievainotos".

Atbildot uz Zolkina jautājumu, ko viņš ar to domājis, sagūstītais krievs atbildēja: "Zemē guļ ievainots karavīrs, un bataljona komandieris viņu nošauj. Tas bija jauns vīrietis, viņš bija ievainots. Viņš bija uz zemes. Viņam jautāja, vai viņš var staigāt, kad atbildēja, ka nevar, viņu nošāva ar ieroci."

Otrs karavīrs video ierakstā saka: “Svarīgākais - tas nebija atsevišķs gadījums. Pulkvežleitnants staigāja apkārt...

Pēc tam trešais karavīrs saka: "Viņš nošāva četrus vai piecus."

Otrs karavīrs saka: "Tie visi bija jauni vīrieši."

Trešais piebilda: "Viņus varēja izglābt, sniegt palīdzību, izvest no turienes. Viņš tos vienkārši nošāva."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas