Kāpēc ārste saista Putina iebrukumu Ukrainā ar vēzi?

tautaruna.lv 28.maijs 2022, 13:43
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta
Krievijas prezidents Vladimirs Putins, iespējams, izvērsis karu Ukrainā ar vēzi saistītu kognitīvo traucējumu dēļ, medijam "The Daily Mirror" apgalvo onkoloģe.

Onkoloģe, kura vēlējās palikt anonīma, uzsakata, ka ir vairākas pazīmes, ka Putins saskaras ar vēža izraisītiem kognitīviem traucējumiem, kas varot izskaidrot, kāpēc viņš karo Ukrainā, raksta "The Daily Mirror".

Jaunākie apgalvojumi liecina, ka Kremļa līderis slimo ar vēzi un tiek ārstēts ar ķimijterapiju un stereoīdiem. Citi ziņojumi liecina, ka Putins slimo ar Parkinsona slimību vai agrīnās stadijas demenci, taču daudzi eksperti uzskata, ka viņš, iespējams, ir sācis vēža ārstēšanu pirms kara uzsākšanas un cieš no ķimijterapijas sekām.

Tos dēvējot par ar vēzi saistītiem kognitīviem traucējumiem, kas liekot pacientam "zaudēt fokusu" un radot grūtības atcerēties vienkāršas lietas. To dēļ iespējams pieņemt "trakus", nepārdomātus lēmumus.

"Dažiem tas izpaužas, kā ieskriešana priekšmetos, būt mazliet neveiklākiem un aizmirst vārdus, vietas un sejas. Bet citos gadījumos tas var nopietni ietekmēt izpildvaras funkcijas, piemēram, nākotnes plānu veidošanu, vairāku uzdevumu veikšanu un domāšanu par sekām, pirms kaut kā nozīmīga uzsākšanas," medijam paudusi ārste.

Viņa norādījusi, ka pietūkusī Putina seja, iespējams, norāda uz ūdens aizturi, ko izraisa stereoīdi un ķīmijterapijas zāles. Tāpat ārste norvērojusi, ka Putinam ir grūti koncentrēties, "viņš cīnās par līdzsvaru un šķiet, ka zaudē fokusu, un tas viss liecina par smadzeņu ķīmijterapiju".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:24

Jaunākās diskusijas