Indijā valda 45 grādu karstums; tas varot ierasties arī pie mums

tautaruna.lv 19.maijs 2022, 1:30
 
Scanpicx
"Latvijai var nākties iepazīties ar klimata bēgļiem", raksta žurnāliste Sandra Veinberga. Sen nepieredzēts karstums piemeklē Indiju un Pakistānu,pakļaujot riskam vairāk nekā miljardu cilvēku un izraisot ar to saistītās problēmas, ziņo portāls "Grist.org".

Indijas īsajai ziemai vienmēr seko strauja pavasara iestāšanās un siltums, atšķirībā no citiem gadiem, temperatūra turpināja kāpt.

Gaisa temperatūra kopš marta vairs nav izturama, Indijā tā sasniedz 45 grādus pēc Celsija, toties Pakistanā ir vēl augstāka, dažviet 48 grādi.

Veselības iestādes ir ziņojušas par simtiem nāves gadījumu visā valstī no karstuma dūriena, taču faktiskais skaits, visticamāk, būs daudz lielāks.

"Daba sākusi eksperimentu un pārbauda cik lielu karstuma cilvēka ķermenis ikdienā spēj izturēt. Skolas slēgtas, lai bērni nepārkarst. Ļaudis svīst, zaudē savas sāls un ūdens rezerves. Pieaug saslimstība ar baktēriju izraisītām kaitēm - malāriju un tropu drudzi. Smilšu vētru apstākļos pasliktinās astmas slimnieku pašsajūta, situāciju Indijā komentē Sandra Veinberga, žurnāliste un publiciste.
"Izskatās, ka klimata pārmaiņas tomēr panākušas šo situāciju, kura atkārtosies cikliski no jauna. Nav izslēgts, ka cilvēki būs spiesti bēgt no šī uzkarsētajām teritorijām un mums Latvijā nāksies iepazīsties ar klimata bēgļiem no Pakistānas, Bangladešas un Indijas. Starp citu, jārēķinās, ka ekstrēmais karstums var ierasties arī pie mums. Nedomāju, ka esam tam gatavi," spriež Veinberga.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:01

Jaunākās diskusijas