Soctīklus satriec ukraiņu zēna vēstījums, kuru izvarojis Krievijas karavīrs

tautaruna.lv 8.maijs 2022, 2:30
 
Twitter
Mikroblogošanas vietnes Twitter lietotājus satriecis kāds 11 gadus veca ukraiņu zēna zīmējums.
Twitter publikācijas autore raksta, ka kādu 11 gadus vecu ukraiņu zēnu viņa mātes acu priekšā izvarojis Krievijas karavīrs.

"Tā pasauli redz 11 gadus vecs zēns pēc tam, kad Krievijas karavīrs viņu izvaroja viņa mātes acu priekšā. Man ir grūti skatīties uz šādām ziņām, vēl grūtāk par tām rakstīt te, bet absolūti neiespējami klusēt. Pasaulei ir jāzina patiesība," pauž ieraksta autore, publicējot zēna zīmējumu.

Jāpiebilst, ka šis ieraksta izpelnījās lielu uzmanību no Twitter lietotāju puses - ar to dalījušies aptuveni 10 000 lietotāju, bet vairākos simtos komentāros cilvēki neslēpj šoku par šādu rīcību.

Tikmēr jāpiebilst, ka ukraiņu bēgļiem tiek palīdzēts daudzās pasaules valstīs, arī Latvijā. Piemēram, Bērnu slimnīcas fonds kopš februāra sākuma ir saņēmis ziedojumus 220 000 eiro apmērā, kuri tiek izmantoti veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanai ukraiņu bēgļu bērniem.

Kopš 1.aprīļa ar fonda palīdzību tiek algots bērnu psihologs no Ukrainas, kurš ikdienā nodrošina psihoemocionālu atbalstu bērniem un viņu ģimenēm.

Tāpat fonds apmaksā ABA terapiju jeb lietišķās uzvedības analīzi un logopēda nodarbības četriem Ukrainas bēgļu bērniem, kuriem ir autiskā spektra traucējumi.

Bērnu slimnīcas fonds palīdzot koordinēt dažādu veselības aprūpes un reizēm arī sociālo pakalpojumu saņemšanu bērniem, kā arī palīdz atrast pagaidu mājvietu Bērnu slimnīcas tuvumā ģimenēm, kuru bērni ārstējas slimnīcā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:39

Jaunākās diskusijas