Soctīklu lietotāji raizējas, vai Covid-19 vakcīnas nav izraisījušas HIV uzliesmojumu

tautaruna.lv 30.aprīlis 2022, 10:30
 
Freepik
Mikroblogošanas vietnē "Twitter" aizsākusies diskusija par to, vai VM izvērstā kampaņa, pārbaudīties pret HIV, nav saiknē ar neseno vispārējo vakcinēšanos.

Komentētāji citē un atsaucas uz dažādiem avotiem par COVID vakcīnu un HIV saikni. Vietā piebilst, ka jau februārī publicējām ziņu par dažu pētnieku secinājumiem, par šo tēmu.

Jau iepriekš portālā "Forbes" tika ziņots, ka vienā no respektablākajiem medicīnas žurnāliem "The Lancet" , virkne speciālistu cēluši trauksmi par iespējamību, ka atsevišķas COVID vakcīnas var palielināt risku, inficēties ar imūndeficīta vīrusu HIV.
Šādas bažas ir izraisījis fakts, ka COVID vakcīnu tehnoloģija veidota pēc tiem pašiem principiem, kā savulaik tika veidotas eksperimentālās vakcīnas pret HIV, kuras sākotnēji tika uzskatītas par daudzsološām, tomēr izrādījās, ka faktiski veicina inficēšanos ar HIV.
Tikmēr citi komentāru autori aicina necelt paniku, norādot, ka šādas kampaņas bijušas jau agrāk.
Ēriks: “Vai arī jūs pamanījāt reklāmu pa radio, kas aicina veikt HIV analīzes/testu, vismaz reizi gadā? Kaut kas jauns, vai ne? Zinu tikai to, ka šos aicinājumus doties nodot HIV testu tieši pēc vakcinācijas, izplata gan Latvijā, gan, kā dzirdēju, arī UK. Gan jau, ka ir vēl arī citas valstis. Bet 3. Un 4. būstera kampaņas uzreiz pēc oktobra vēlēšanām ies atkal gaisā ar pilnu jaudu, neskatoties ne uz ko. “Tā pat, kā mistiskā bērnu saslimšana ar hepatītu c”

Ilva: "Nav tas nekas jauns. Jau sen aicina pārbaudīties ik pa laikam."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:31

Jaunākās diskusijas