Līdzīgās nāvēs šogad miruši jau seši Krievijas oligarhi

tautaruna.lv 5.maijs 2022, 4:30
 
Freepik
Kopš 2022.gada sākuma šķietamās pašnāvībās savu dzīvi beiguši jau seši ievērojami oligarhi, četras no tām notikušas kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā, ziņo portāls "Daily Star".

Aizdomās par pašnāvībām šogad miruši seši ievērojami Krievijas oligarhi.
Kopš PSRS sabrukuma oligarhi ir bijuši vieni no ietekmīgākajiem cilvēkiem Krievijā, taču pēdēja laika daudzi sākuši mirt.

Vairākos skaļos gadījumos oligarhu ģimenes ir noslepkavotas, varasiestādes tās redz, kā slepkavības un pašnāvības.

Ekrānuzņēmums

Sergejs Protosenja

Spānijas varas iestādes miljonāru atrada 20. aprīlī pakārušos pie villas, kuru viņš īrēja kopā ar ģimeni. Viņa sieva un 18 gadus vecā meita tika atrastas iekšā mājā savās gultās, sadurtas līdz nāvei. Katalonijas policija joprojām nāves gadījumus uzskata par dubultslepkavību-pašnāvību.

Taču Protosenjas kunga dēls Fjodors otrdien runāja, uzstājot, ka viņa tēvs nav slepkava un nekad nevarētu nodarīt pāri savai ģimenei.

Ekrānuzņēmums

Vladislavs Avajevs

Dienu pirms Protosenjas un viņa ģimenes nāves savā Maskavas dzīvoklī tika atrasts miris Krievijas oligarhs Vladislavs Avajevs. Viņa ķermenis tika atrasts līdzās viņa sievai un 13 gadus vecajai meitai.

Krievijas valsts medijs TASS atsaucās uz avotu policijā, kurš sacīja, ka pēta slepkavību-pašnāvību. Bijušais Gazprombank viceprezidents un pirms tam Kremļa amatpersona Avajevs tika atrasts miris, turot rokās ieroci.

Ekrānuzņēmums

Vasilijs Meļņikovs

Meļņikovs kopā ar sievu un diviem maziem dēliem nomira no durtām brūcēm. Slepkavībās izmantotie naži tika atrasti nozieguma vietā martā viņu mājās Ņižņijnovgorodā, Krievijā.

Izmeklētāji norādīja, ka nāves cēlonis bija slepkavība-pašnāvība, kurā Meļņikovs nogalināja savu sievu un 10 un četrus gadus vecos dēlus, bet pēc tam nogalināja sevi.

News 84 Media ziņoja, ka Meļņikova uzņēmums "Medstom", kas Krievijā importē medicīnisko aprīkojumu, pēc Rietumu sankcijām atrodas uz sabrukuma robežas.

Ekrānuzņēmums

Mihails Vatfords (Tolstošejs)

Februārī savas mājas garāžā Surrejā tika atrasts miris Ukrainā dzimušais oligarhs Mihails Vatfords. Votfords tika atrasts pakāries, bet viņa sieva un bērni, kuri tobrīd bija mājās, netika nodarīti.

66 gadus vecais trīs bērnu tēvs pelnīja miljonus no naftas pārstrādes rūpnīcām Ukrainā un pēc tam no veiksmīgas nekustamā īpašuma firmas, kad viņš bija pārcēlies uz Lielbritāniju.

Ekrānuzņēmums

Aleksandrs Tjukalovs

Trīs dienas pirms Vatforda nāves un dienu pēc tam, kad Krievija iebruka Ukrainā, arī Tjukalovs tika atrasts pakāries.

Gazprom kases departamenta ģenerāldirektora vietnieks atstāja zīmīti, kā rezultātā vietējās tiesībaizsardzības iestādes secināja, ka Tjukalovs nomira pašnāvībā.

61 gadu vecais Tjukalovs uzņēmumā Gazprom strādāja aptuveni 10 gadus. Apkārtnē, kurā viņš tika atrasts, bija arī cita Gazprom priekšnieka pašnāvības vieta.

Ekrānuzņēmums

Leonīds Šulmans

Pirms trim nedēļām tajā pašā Ļeņinska apkaimē Ļeņingradas apgabalā 60 gadus vecais transporta Gazprom Invest vadītājs Leonīds Šulmans tika atrasts miris ar vairākām durtām brūcēm asins peļķē uz viņa vannas istabas grīdas.

Atrastās zīmītes saturs netiek izpausts, un ziņots, ka Krievijas Izmeklēšanas komiteja atteicās apspriest nāves gadījumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:51

Jaunākās diskusijas