Nokrāsotais tramvajs Rīgā raisa viedokļu vētru soctīklos

tautaruna.lv 4.maijs 2022, 5:30
 
Facebook
Rīgas sabiedriskā transporta lietotāji noteikti ir pamanījuši, ka autobusu, tramvaju, trolejbusu logus rotā Ukrainas karoga uzlīmes. Paužot atbalstu Ukrainai un sniedzot palīdzīgu roku, nesen tika lemts par 11 sabiedriskā transporta satiksmes autobusu dāvināšanu Kijivai. Kopš 26.aprīļa "Rīgas satikme" nākusi klājā ar vēl kādu jaunumu.

"No 26. aprīļa sācis kursēt tramvajs, kas noformēts Ukrainas karoga krāsās. 26. aprīlī tas kursē 10. tramvaja maršrutā starp Bišumuižu un Centrāltirgu, bet citkārt dosies arī citos tramvaja maršrutos," vēsta "Rīgas satiksme".

Ekrānšāviņš

Šis jaunums izraisījis dažādas reakcijas soctīklos. Vieni atzīst - Ukrainas karoga krāsas Latvijā sāk dominēt parāk daudz, tādējādi jau raisot negācijas pat cilvēkos, kuri ir par Ukrainu un pret agresoru. Otri sakās, kas ideja ir ļoti laba un apsveicama.

Publicējam dažos no komentāriem

Sarmīte: Tā, man tiešām ir alerģija uz zilu un dzeltenu, baidos, ka drīz riebties sāks saulespuķes … vienkārši nozombēti ar tam krāsām, piemaksā par to vai?, neatceros, pat atmodas laikā ka sabiedriskais transports būtu krāsots Latvijas karoga krāsā… mīļie cilvēki mēs dzīvojam Latvijā, mūsu karogs ir sarkanbaltsarkanā krāsā neaizmirstam, ka esam latvieši, jo brīžiem sajūta, ka esam Ukrainas guberņā … mīlam savu zemi, savu tautu varam palīdzēt, bet nevajaga pārspīlēt…

Santa: Labs joks! Humora izjūta ir vērtīga īpašība. Un palaists maršrutā gar okupantu kulta stabu! Jā! Mums čupu čupām bardaks veselà rindā jau pieņemto lèmumu, kas mūsu tautiešus tiktiešām izģērbs vèl gadiem ilgi ar esošās valdības izsaimniekošanas gaismas ātrumu.

Taču šis vismaz ļauj pasmaidīt. Ne jau ukraiņu valsts mēs tagad dēļ šādiem karogiem kļūsim. Tā ir attieksmes paušana- norādot agresoriem , ka mēs esam par mieru Eiropā un pasaulē! Un ka mēs nevèlamies vairs paciest šo ņirgāšanos par mūsu tautu, valodu un vērtībàm. Dievs svētī Latviju!
Живе Українa!
Edite: Absolūti atbalstu Ukrainu. Bet nesaprotu, kādēļ ir jātērē nodokļu maksātāju nauda, lai pārkrāsotu tramvaju Ukrainas krāsās.
Svetlana: No zili dzeltenā jau nelabi paliek. Nekas nav pret tautu. Mūsējie dara visu, lai vairotu naidu! Nacionālajā operā pirms izrādes skan svešas valsts himna! Absurds!
Skaidrīte: Lasu un šausminos! Kad pašiem būs vajadzīga palīdzība (nedod, Dievs, un sargā mūs), tad gan atcerēsimies... Man netraucē! Ukraiņi tagad karo arī par mani, lai es varu turpināt gulēt zem mierīgām debesīm!!!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:36

Jaunākās diskusijas