Latvietis atklāti stāsta par karošanu Ukrainā

tautaruna.lv 28.aprīlis 2022, 13:09
 
Ekrānšāviņš no video/LTV
Esam gatavi visam – tā noskaņojumu raksturo Ukrainas teritoriālo aizsardzības vienību karavīri Poltavas apgabala ierakumos. Apgabalā tiek nostiprinātas pozīcijas, gatavojoties iespējamai Krievijas ofensīvai, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Poltavas apgabals robežojas ar Sumu un Harkivas apgabaliem. Joprojām smagas cīņas notiek pie Harkivas, kur Krievija turpina apšaudīt pilsētu ar artilēriju.

Plecu pie pleca te arī latvietis - atvaļināts Latvijas virsnieks Valdis Jurgelāns, kurš ieprecējies un tikai pērn pārvācās uz dzīvi Poltavā. Viņš sacīja: "Šīs aizsardzības pozīcijas skaitās vienas no nozīmīgākajām, jo tās tika veidotas ceļu krustojumā, kur iespējami sagaidāms pretinieks."

Šeit esošie ir motivēti cīnīties, uzsvēra Jurgelāns, taču sagatavotības līmenis ir dažāds.

"Ir cilvēki, kuri jau 2014. gadā piedalījušies kaujas darbībās, kaut lielākā daļa ir tādi, kuri tikai tagad pirmo reizi ņēmuši rokās ieročus. Arī tagad notiek apmācības ar viņiem. Kā ziņoja vada komandieris, arī šodien bija taktiskās mācības, kā pareizi ieņemt aizsardzības pozīcijas, un ko katrs dara noteiktajā kaujas darbības fāzē," skaidroja Jurgelāns.

Viņš uzsvēra - vajag vairāk ekipējuma. Daļa šeit dienošo aprīkojumu pirkuši arī par savu naudu. Par spīti tam visi noskaņoti cīnīties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:55

Jaunākās diskusijas