Ukrainas karavīrs stāsta ģimenei Krievijā par karu, bet viņi nenotic

tautaruna.lv 29.aprīlis 2022, 18:30
 
Ekrānšāviņš no video/LTV
Esam gatavi visam – tā noskaņojumu raksturo Ukrainas teritoriālo aizsardzības vienību karavīri Poltavas apgabala ierakumos. Apgabalā tiek nostiprinātas pozīcijas, gatavojoties iespējamai Krievijas ofensīvai, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Poltavas apgabals robežojas ar Sumu un Harkivas apgabaliem. Joprojām smagas cīņas notiek pie Harkivas, kur Krievija turpina apšaudīt pilsētu ar artilēriju.

No Harkivas ieradās arī teritoriālās aizsardzības vienības loceklis ar iesauku "Direktors". Viņš pastāstīja: "Te bulciņas, pīrādziņi, ļoti daudz visa kā. Mums ved ļoti daudz, tādēļ badoties nebadojamies. Militāro dienestu pildām kā pienākas, tā ka viss normāli. Tikai, kā mums trūkst - ekipējuma. Bruņuvestes, bruņucepures, ceļu aizsargi. Vajag daudz rāciju."

"Direktors" arī piebilda: "Man saknes vispār no Krievijas. Es pat savējiem zvanīju uz Krieviju, jautāju - ko gan jūs darāt, ko jūs darāt, nelieši? Bet viņi neticēja.

Saku - Harkivu bombardē! Bet viņi netic. Mans tēvs arī bija karavīrs. Un viņš arī neticēja. Netic, ka Krievija uzbrukusi Ukrainai. Tas ir vispār... Bet nekas! Nekas! Mēs viņus viennozīmīgi uzvarēsim. Viss būs labi. Mēs zinām, par ko cīnāmies."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:31

Jaunākās diskusijas