"Es izdzīvoju ar Hitleru, Staļinu un izdzīvošu arī ar Putinu"; 96 gadus veca ukrainiete atsakās padoties

tautaruna.lv 24.aprīlis 2022, 16:32
 
AP/Scanpix/Leta
96 gadus vecā ukrainiete Anastasija Guleja devusies bēgļu gaitās uz Vāciju. Sirmgalve atzīst, ka savā garajā mūžā ir piedzīvojusi nevienu vien baisu situāciju, ziņo "Zenger".

Anastasija īsi pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā devās bēgļu gaitās uz Vāciju.

Sieviete min, ka ļoti nevēlējusies pamest savas mājas un Ukrainu, taču saprotot, ka pastāv lielas briesmas dzīvībai, viņai ar smagu sirdi nācās pieņemt lēmumu doties prom.

96 gadus vecā sieviete Ukrainā dzīvoja netālu no lidostas. Zinot to, ka viens no galvenajiem Krievijas armijas sākotnējiem mērķiem būs iznīcināt lidostas, viņa kopā ar dēlu un meitu devās uz Vāciju.

Anastasija atklāj, ka savā 96 gadus ilgajā mūžā ir piedzīvojusi daudz briesmīgu brīžu. Otrā pasaules kara laikā, 1945. gada janvārī, 19 gadu vecumā Anastasiju nosūtīja uz Aušvices koncentrācijas nometni. Vēlāk viņa tika pārvietota uz Bergenas-Belsenas koncentrācijas nometni.

Uzstājoties Vācijā holokausta izdzīvojušo piemiņas pasākumā, Anastasija sacīja, ka, ja ir spējusi pārdzīvot Josifu Staļina un Ādolfu Hitlera briesmīgo valdīšanas laiku, tad viņai izdosies izdzīvot arī ar Vladimiru Putinu pie varas.

"Es izdzīvoju Hitleru, izdzīvoju Staļinu un izdzīvošu arī šo stulbo Putinu!"

Savā uzrunā sirmgalve Putinu pielīdzināja Hitleram. "Man trūkst vārdu par to, ko Hitlera cienītāji no Kremļa izdarīja Bučā un Mariupolē."

Jau ziņojām, ka Krievijas karaspēks okupācijas laikā noslepkavojis vairāk nekā 400 Kijivas apgabala Bučas kopienas iedzīvotāju. Slaktiņu Bučā nosodījušas daudzas pasaules valstis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:42

Jaunākās diskusijas