Ukrainā karojošais latvietis: miera nebūs, kamēr ukraiņi nebūs atguvuši Krimu

tautaruna.lv 19.aprīlis 2022, 18:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Krievijas spēki, kas pārgrupējušies un tagad koncentrējas Ukrainas dienvidaustrumos, tik un tā ir par vāju, lai gūtu būtiskus panākumus karā ar Ukrainu. Tā uzskata bijušais Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas pasniedzējs, atvaļinātais Latvijas armijas virsnieks Valdis Jurgelāns, kurš tagad karo Ukrainas pusē.

Sarunā ar LTV viņš saka: „Putinam ir vajadzīga vismaz maza uzvara. Klīst runas, ka Putins tagad būtu priecīgs, ja [krievu okupantiem] izdotos pilnībā ieņemt Mariupoli.” Valdis Jurgelāns uzskata, ka līdz Krievijai tik svarīgajam 9. maijam nekādas ievērojamas uzvaras agresors negūs. „Viņiem trūkst spēki, piemēram, lidmašīnu viņiem ir daudz, bet trūkst jau piloti. Viņu elitārās vienības ir sakautas, rezervisti slēpjas, jo negrib tikt iesaukti armijā,” stāsta V. Jurgelāns, piebilstot - vēl dažas dienas atpakaļ tika iznīcinātas divas kolonnas: viena 25, otra 12 kilometru garas. Viņš arī teic, ka Ukrainu turpina atbalstīt citas valstis - sūta dažādu bruņojumu, līdz ar to Ukrainas puses iespējas aizstāvēties ir.

V. Jurgelāns arī uzsver, ka ukraiņu cīņasspars nav apsīcis - veidojas rindas, lai tiktu uzņemts armijā. „Lai arī ko tur politiķi runātu, Ukrainas tautā, pieļauju, valda uzskats - kamēr viņi neatgūs savas teritorijas līdz pat Krimai, miera nebūs”.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:53

Jaunākās diskusijas