Brīdina par redzētu čūsku slavenā dabas takā. Ko darīt, ja iekož odze?

tautaruna.lv 13.aprīlis 2022, 16:30
 
Ekrānuzņēmums
Soctīklu lietotāji ziņo, ka čūskas jau ir pamodušās un jābūt uzmanīgiem.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" kāds ieraksts vēsta, ka Ērgļu klinšu dabas takās, netālu no skatu platformas, manīta prāva izmēra odze.

Komentāros cilvēki teic, ka veci ļaudis ieteikuši, mežā ejot, čūskas saukt par "striķiem" un skaitīt buramvārdus: "Visi striķi sapuvuši".

Ja čūska ir iekodusi, iesaka izsaukt mediķus, saglabāt mieru un nekustināt sakosto ķermeņa daļu.

Daiga: "Piesardzību jāievēro, bet panikā nevajag krist. Parasti čūskas cilvēkam neuzbrūk, ja vien nekāpj virsū. Bērnībā visapkārt bija čūskas, arī odzes, taču nevienam no mums ne reizi neiekoda."

Iveta: "Mana māsīca reiz uzkāpa, netīšām odzei uz galvas, tā bija viņas veiksme. Mēs toreiz, 3 bērni, gājām pa ceļu, dauzoties un pļāpājot, notikušo pamanījām tikai brīdī, kad viņa uzkāpa odzei. Pajukām uz visām pusēm, ieskaitot čūsku, pēc tam skrējām to meklēt, lai nosistu, neizdevās."

Linda: "Ja iekož, uz ātrāko jānodod mediķu rokās. No pieredzes - pusstundas jautājums, un cilvēks sāka atslēgties. Brīdī, kad vērām slimnīcas durvis."

Andris: "Čomam iekoda. Ka tas ir kodums tikai saprata nākamajā dienā. Bija temperatūra un tamlīdzīgi simptomi. Vēl vēlāk aizvilkās pie ārsta. Pa lielam nekas baigi īpašs - pārdzīvoja un viss."

Iluta: "Rados vienu sievieti, ogojit sakoda rokā odze pirms dažiem gadiem. Bija pavisam, pavisam traki. Cilvēku pazīt nevarēja, kā sapampa un smaka nost. Tas ir ļoti, ļoti nopietni."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas