Kāds aktīvs sociālā tīkla "Facebook" lietotājs dalījies ar video, kurā pauž neizpratni, kādēļ veikalā iegādātās brūnās olas pēc vārīšanas zaudē krāsu un olas brūnums viegli noberžams.
Neilgi pēc publicētā ieraksta, pats autors noskaidrojis arī atbildi un atzinis, ka, vārot olas, ūdenim pievienojis etiķi.
"Esmu saņēmis skaidrojumu no zinošiem cilvēkiem:
Olu čaumalu galvenokārt veido kalcija karbonāts, kas ir balts. Ja vista dēj brūnas olas, brūnās olas dabīgie pigmenti tiek pievienoti čaumalai pēdējās čaumalas veidošanās stundās. Šis slānis joprojām ir uz kalcija bāzes un sārmains. Sārmus 'saēd' skāba vide. Jautājums, vai vārot olas nepievienojat etiķi (jo katrā Latvijas ģimenē ir savi triki, kā izvārīt perfektās olas), vai arī vai ūdens jūsu mājās ir pH ir zem 5? "

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram kanālā.