FOTO: viena un tā pati sieviete - soctīklus satriec foto no Bučas Ukrainā

tautaruna.lv 15.aprīlis 2022, 3:30
 
AFP/Scanpix/LETA
Mikroblogošanas vietnē Twitter ar lielu ātrumu izplatījusies foto kolāža, kurā redzama kāda sieviete no Bučas Ukrainā.

Foto kolāžā ir divas bildes. Vienā no tām redzama kāda sieviete vārdā Irina ar jaunu, skaistu manikīru, savukārt otrajā foto redzama šīs pašas jau nogalinātās sievietes roka ar to pašu manikīru.

Kā vēstīts Twitter, internetā redzamas daudz briesmīgu un šokējošu fotogrāfiju no Bučas, taču "sieviete ar sarkano manikīru" daudziem palikusi atmiņā jo īpaši.

Foto redzama Irina, kas vēl 23.februārī bija pie vizāžistes Anastasijas, kas viņu atpazina pēc manikīra.

Brīdinām, ka foto redzams nepatīkams skats.

Kā ziņojām iepriekš, Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) paziņojusi, ka visas pazīmes Bučā liecina par tiešu vēršanos pret civiliedzīvotājiem un viņu slepkavošanu.

ANO Augstākā cilvēktiesību komisāra birojs (OHCHR) atzinis, ka fotogrāfijas no Bučas ir ārkārtīgi satraucošas, un uzsvēris, ka starptautiskās tiesības aizliedz apzinātus uzbrukumus civiliedzīvotājiem.

Šķiet, ka Bučā notikusi "tieša slepkavošana un mērķēšana uz civiliedzīvotājiem", žurnālistiem Ženēvā norādījusi ANO cilvēktiesību biroja preses sekretāre Liza Trosela.

"Tas ir ārkārtīgi satraucoši un tiešām spiež domāt, ka notikusi (..) starptautiskajās cilvēktiesībās par kara noziegumu atzīta apzināta civiliedzīvotāju slepkavošana," komentējot fotogrāfijas, kurās redzami Krievijas armijas Bučā nogalinātie cilvēki, atzinusi Trosela.

"Viss liecina, ka upuri tika nogalināti mērķtiecīgi un tieši," piebildusi OHCHR pārstāve.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas