Iekšlietu ministres padomniece podkāstā iesmej par grupas "Gribu palīdzēt bēgļiem" dalībniekiem

tautaruna.lv 4.aprīlis 2022, 19:30
 
Ekrānuzņēmums
Linda Curika, iekšlietu ministres padomniece un Agnese Lāce, "Providus" vadošā pētniece migrācijas un integrācijas jomā, iesmej, ka "Facebook" grupā "Gribu palīdzēt bēgļiem" ir arī Dzintars Rasnačs un Raivis Dzintars.

Iekšlietu ministres padomniece stratēģiskās komunikācijas jautājumos, Linda Curika ārpus profesionalās dzīves zināma, kā komiķe Džemma Sudraba, savā socialās vietnes "YouTube" podkāstā "Starp mums, meitenēm, runājot" uz sarunu aicinājusi Agnesi Lāci, "Providus" vadošo pētnieci migrācijas un integrācijas jomā un ”Gribu palīdzēt bēgļiem” transporta koordinatori.

"Ilgu laiku "Gribu palīdzēt bēgļiem" bija tāda "Facebook" grupa, kurā bija ap 3000 cilvēkiem, no liberālā gala, tie, kas tur no 2015.gada jau bija. Tagad tā ir izaugusi līdz 14 000, tur ir arī Dzintars Rasnačs un Raivis Dzintars. Un es esmu šokā. Viņi grib palīdzēt bēgļiem (smejas). Šī ir problēma mūsu valstī - mēs selektīvi vēlamies palīdzēt begļiem. Tiem labajiem bēgļiem, jo šis karš jau skaitās karš, bet tas otrs karš.., " uzsver Agnese Lāce.

"Providus" vadošā pētniece sarunas gaitā atklāj viedokli par bēgļiem, kuri uz Latviju devušies no tālākiem reģioniem.

"Tas, ka tur tālāk jābrauc un visa ģimene samet naudu un sūta stiprāko no ģimenes, kas parasti ir jauns čalis, to jau nevaram saprast, " komentējot latviešu sabiedrības attieksmi pret patvēruma meklētājiem, ar kuriem nācies saskarties pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:23

Jaunākās diskusijas