Kāpēc ukraiņu bēgļi Latvijā steidz uz neatliekamās palīdzības nodaļām?

tautaruna.lv 10.aprīlis 2022, 14:10
 
F64
Latvijas ārste atklāj, ka patvēruma meklētāji no Ukrainas daudz vēršas slimnīcu neatliekamās palīdzības nodaļās un atgādina - arī ģimenes ārsti var palīdzēt.
Kā ārste raksta mikroblogošanas vietnē Twitter, bēgļiem trūkst informācijas, kur saņemt primārās aprūpes līmeņa palīdzību.

"Kolēģe stāstīja, ka patvēruma meklētāji no Ukrainas daudz vēršas slimnīcu neatliekamās palīdzības nodaļās, jo trūkstot info, kur saņemt primārās aprūpes līmeņa palīdzību pie klepus, iesnām, covid-19, utt. Tad nu atgādinu, ka ģimenes ārsti ir gatavībā palīdzēt!" viņa raksta.

Ārste arī atgādina, ka Ukrainas bēgļiem pienākas valsts apmaksātie veselības aprūpes pakalpojumi tādā pašā apjomā kā Latvijas iedzīvotājiem.

"Ukrainas bēgļiem pienākas valsts apmaksātie veselības aprūpes pakalpojumi tādā pašā apjomā kā Latvijas iedzīvotājiem! Visiem ģimenes ārstiem ir vajadzīgā info par veselības aprūpes organizāciju, kompensējamo recepšu izrakstīšanu, vakcināciju, nosūtījumiem."

Jāpiebilst, ka Latvija visādi cenšas palīdzēt Ukrainas kara bēgļiem. Piemēram, vēstījām, ka Atbalstam Ukrainas civiliedzīvotājus uzņemošajām mājsaimniecībām varētu būt nepieciešams vairāk nekā miljons eiro, pavēstīja Labklājības ministrijas (LM) Sociālā darba un sociālās palīdzības politikas departamenta direktore Ilze Skrodele-Dubrovska.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas