Latvijas žurnālisti parāda, cik briesmīgi skati paveras Kijivā

tautaruna.lv 4.aprīlis 2022, 17:30
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/LETA
Pagājušajā nedēļā krievu armija daudzviet sāka atkāpties no pozīcijām pie Kijivas. Tur atklājas posts un necilvēcīgi noziegumi. Laupīšanas un marodierisms no tiem bija nevainīgākais. Katrā apdzīvotā vietā slepkavoti un sadedzināti cilvēki, izvarotas sievietes, vēsta TV3 Ziņas.

Pēc krievu iebrucēju patriekšanas no Kijivas piepilsētas Bučas skatam pavērusies šausminoša aina ar neskaitāmiem cilvēku līķiem. Ielu malās guļ līķi. Cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī. Tas viss noticis, neraugoties uz to, ka civiliedzīvotāji ap roku sējuši baltu lenti, lai dotu zīmi, ka nav apbruņoti.

Pilsēta ir nocietināta, cilvēki tagad cenšas sakopt okupantu atstāto postu. Situāciju Ukrainas galvaspilsētā nav iespējams pielīdzināt tam, kas notiek valsts rietumos.

Kijivā ir neskaitāmas Ukraiņu armijas bruņumašīnas un ik pēc pārsimt metriem vērojami kontrolposteņi un izvietoti prettanku eži. Neatkarīgi no tā, ka Krievijas spēki ir atgrūsti no Kijivas, gan armija, gan iedzīvotāji turpina aizstāvēt savu galvaspilsētu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas