Slavens krievu režisors prognozē Putina gāšanu

tautaruna.lv 3.aprīlis 2022, 4:00
 
Ekrānšāviņš no video
Slavenais krievu režisors Aleksandrs Sokurovs sniedza interviju YouTube kanālam “Ещенепознер”, kurā nosodīja Krievijas prezidenta rīcību Ukrainā un prognozēja viņa neizbēgamo gāšanu.

Sokurovs uzskata, ka Putina valdība neciena savus iedzīvotājus un nenovērtē savu pilsoņu dzīvības. "Nekad pat nebiju iedomājies, ka valsts varētu pieļaut, ka jebkāda cieņa pret tautu, jebkāda cieņa pret ienaidnieku aiziet pāri korektības robežām. Lai tik daudz ļaunuma nāktu no valsts televīzijas. Ne jau propaganda, bet reāls ļaunums. Es nekad neesmu redzējis ko tādu. Jums nav tiesību apturēt attīstību šajā valstī un uzlikt cilpu ap kaklu jauniešiem. Jums nav šo tiesību," sacīja Sokurovs.

Režisors ir pārliecināts, ka Krievijas varas iestāžu rīcība novedīs pie neatgriezeniskām sekām, un karš Ukrainā Putinam beigsies tāpat kā caram 1917. gadā. "Tagad viss iet uz to, ka pilsoņi varēs viņu gāzt no prezidenta amata."

"Es prognozēju, kas mūs sagaida pēc mēneša vai diviem. Neteikšu, jo teiktais var piepildīties, bet nepateiktajam ir iespēja nerealizēties. Bet pagaidām ejam tādā pašā tempā, kā gājām, kad Krievijā notika revolūcija un monarha režīma gāšana... Tā ir izeja uz nulles punktu. Tas ir slikti mums visiem," piebilda Sokurovs.

Jāatgādina, ka vēl 2014. gada martā Sokurovs prognozēja karu Ukrainā un nāca klajā ar paziņojumu, kurā norādīja, ka militāra spēka pielietošanai pret šo valsti Krievijai būs neatgriezeniskas sekas. Viņš arī mudināja krievus respektēt ukraiņu vēlmi dzīvot kā atsevišķai valstij.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:02

Jaunākās diskusijas