Krievijas žurnāliste pastāsta par 14 stundu pratināšanu

tautaruna.lv 16.marts 2022, 10:06
 
Ekrānšāviņš
Krievijas žurnāliste Marina Ovsjaņņikova, kura pirmdienas vakarā tiešraides laikā atklāti protestēja pret karu Ukrainā, pēc 14 stundu pratināšanas atbrīvota, ziņo raidorganizācija BBC.

Valsts kontrolētā "Pirmā kanāla" redaktore M. Ovsjaņņikova pēc protesta tiešraidē tika aizturēta.

Kā ziņo BBC, žurnāliste pēc atbrīvošanas pastāstījusi, ka tikusi pratināta 14 stundas un nav gulējusi divas dienas. Viņa norāda, ka viņai nav sniegta arī iespēja saņemt juridisko palīdzību.

"Nopratināšana ilga vairāk nekā 14 stundas, man nebija atļauts sazināties ar ģimeni vai draugiem, man tika liegta iespēja sazināties ar advokātu," žurnālistes sacīto citē BBC. "Tas bija mans pretkara lēmums. Šo lēmumu pieņēmu pati, jo man nepatīk, ka Krievija sāka šo iebrukumu. Tas bija patiešām briesmīgi."

Žurnāliste saņēmusi 30 000 rubļu naudas sodu saistībā ar savu videoziņu. M. Ovsjaņņikova atzinusi savu vainu apsūdzībā par neatļauta publiska pasākuma organizēšanu.

Neesot skaidrs, vai viņai tiks izvirzītas atsevišķas apsūdzības saistībā ar protestu televīzijas tiešraidē, un pastāvēja bažas, ka pret viņu tiks ierosināta krimināllieta saskaņā ar jauno krimināllikumu, kas aizliedz Kreivijas militāro darbību Ukrainā saukt par "iebrukumu" vai izplatīt "viltus ziņas" par konfliktu, raksta BBC.

Jau vēstīts, ka pēc aizturēšanas advokāti nevarēja atrast M. Ovsjaņņikovu vairākas stundas. Kā norāda BBC, viņas atrašanās vieta nebija zināma, līdz Krievijas medijos izplatījās attēls, kurā viņa bija redzama tiesā kopā ar advokātu Antonu Garšinski.

Kā raksta BBC, arī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzslavējis žurnālisti par "patiesības teikšanu". Savukārt Francijas prezidents Emanuels Makrons sacījis, ka Francija centīsies piedāvāt viņai aizsardzību vai nu vēstniecībā, vai ar patvērumu, un sacīja, ka viņš to apspriedīs nākamajā sarunā ar Putinu.

Jau ziņojām, ka pirmdien Krievijas televīzijas "Pirmā kanāla" tiešraides ziņu programmā "Vrejma" ("Laiks") ielauzās Ovsjaņņikova, turot rokās pretkara plakātu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:57

Jaunākās diskusijas