Ukraiņu PR stratēģis: "Pirmā kanāla" redaktores protests - kārtējais hibrīdkara akts pret Ukrainu

tautaruna.lv 16.marts 2022, 18:30
 
Ekrānuzņēmums
PR stratēģis Sergejs Didkovskis apšauba Krievijas televīzijas "Pirmā kanāla" redaktores Marinas Ovsjaņņikovas protesta spontānumu, speciālists pauž bažas par plānotu akciju.

Sabiedrisko attiecību stratēģis un ukraiņu portāla "XXL.ua" redaktors Sergejs Didkovskis paudis savu viedokli par skaļi izkanējušo ziņu par Krievijas televīzijas "Pirmā kanāla" redaktores Marinas Ovsjaņņikovas protestu pret karu Ukrainā tiešajā ēterā, kurā kameras priekšā izgājusi ar plakātu ar tekstu "Apturiet karu. Neticiet propagandai. Šeit jums tiek melots."

Ieraksts sociālajā vietnē "Facebook":

"Par tā saukto "drosmes" aktu Krievijas propagandas kanālā - analīze no Sergeja Didkovska.
14.marta vakarā tā sauktie "krievijas opozīcijas" kanāli izplatīja video, kuros meitene "Pirmā kanāla" vakara ziņās, tiešajā ēterā, ielaužas ar plakātu "Nē karam". Mēs tiešām bijām mazliet pārsteigti. Kad atjēdzāmies, sākām darīt to, ko mēs darām vislabāk - atklāt un deaktivizēt Krievijas Federācijas informatīvās kampaņas.
Kā profesionāli mediju darbinieki 13.punktos paskaidrojam, kādēļ kopumā tās ir SLIKTAS ZIŅAS un kārtējais hibrīdkara akts pret Ukrainu.
1. Šis nav spontāns darbs, bet darbība pēc scenārija.
2. "Pirmā kanāla" līdzīpašnieks ir Konstantīns Ernsts, kas vēlas izvairīties no atbildības par to, ka ir gadu desmitiem bijis Kremļa propagandists.
3. Sākotnēji ieraksts parādījās Putina krustmeitas Ksenijas Sobčakas un kādreizējā oligarha Mihaila Hodorkovska ziņu lentās.
4. Uzreiz parādījās arī ētera ieraksti, kurus it kā filmējuši TV skatītāji. Vai Jūs paši bieži filmējat TV vakara ziņas? Respektīvi, mēģinu pateikt, ka šo parādīšanos gaidīja.
5. Tāpat zibenīgi Sobčakas resuros parādījās meitenes video, kurā viņa pauž nožēlu par līdzšinējo atbalstu propagandai (video arī bija ierakstīts iepriekš). Kur un kā to saņēma Sobčaka? Kur šis video bija agrāk?
6. Meitenes video ir minētas daudzas problēmas: ”par visu labo, pret visu slikto”. Gan par mītiņiem Navaļnija atbalstam, gan tas, ka viņas tētis - ukrainietis (kļūda ielaista tīši, lai latviešu tulkojumā atainoto viņas nepareizo uzsvaru krievu valodas vārdā, kas, diez vai, ir ielaists netīšām) - viss stingri pēc priekšrakstiem, kuros skaidri redzama Surkova āža kāja (Surkovs ir Putina personīgais padomdevējs, kas jau kopš 2000.gada ir nodrošinājis stratēģiju Putina un Putinam pietuvināto cilvēku nākšanai pie varas un varas saglabāšanai, Janas piezīme).
7. Saturs ir izveidots profesionāli, tā, lai izsauktu emocijas, līdzpārdzīvojumu, un tā ir viena no labākajām pazīmēm, ka tas ir ticis rūpīgi plānots pirms izplatīšanas.
8.Meitene ar plakātu uzreiz nokļuva ārvalstu "Twitter" topā. Vēlreiz - tādas lietas parasti tiek rūpīgi izplānotas.
9. Tātad, kamēr Krievija Ukrainā turpina nogalināt cilvēkus, pasaulē tiek izplatīts klasiskais kremļa "liberāļu" naratīvs par to, ka meitene, kas tiks administratīvi sodīta, ir lielāks upuris nekā tie cilvēki Ukrainas pilsētās, kas cieš no apšaudēm. To mēs esam jau dzirdējuši daudzas reizes, bet pasaule tikai tagad redz, kā Putins izveidoja t.s. "tautas republikas" okupētajā Donbasā un Krimā.
10. Var būt (bet var arī nebūt, Janas piezīme), ka šis ir mēģinājums šūpot varu. Ja tas tā ir, tad šobrīd tas mums ir izdevīgi, bet neaizmirstiet pavaicāt Navaļnijam, kam pieder Krima (Navaļnijs uzskata, ka Krima nav nekāda sviestmaize, lai to atdotu atpakaļ Ukrainai, Janas piezīme).
11. Faktiski šis stāsts tiek pasniegts kā mēģinājums sasniegt krievus. Īstenībā šim stāstam ir pavisam cits mērķis. Uzmanība no ikdienas realitātes Ukrainā, šobrīd tiek novirzīta uz fantastisko Pirmā Ostankinas kanāla pasauli. Pieaug Krievijas Federācijas popularitāte pasaulē. Ilggadēji Krievijas propagandisti kļūst par Kremļa upuriem.
12. Vai tiešām Jūs ticat, ka Krievijā ziņas kāds lasa tiešajā ēterā? (Janas piezīme, nē, esot laika nobīde tieši tādēļ, lai neko neplānotu nepalaistu "gaisā").
13. Zināmā mērā tā vienalga šobrīd ir Ukrainas uzvara. Pirmkārt, pat propaganists Ernsts ir sapratis, ka Putina ietekme mazinās. Otrkārt, ļauj ieraudzīt vēl vienu propagandas šķautni. Un zināšanas vienmēr ir vērtīgas.
Esmu gaišreģis."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:29

Jaunākās diskusijas