Ukrainā esošie Latvijas ārsti lūdz Pavļuta palīdzību

tautaruna.lv 14.marts 2022, 11:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Jau vēstījām, ka divi Latvijas mikroķirurgi aizbraukuši uz Ukrainu, lai palīdzētu ārstēt civiliedzīvotāju un karavīru ievainojumus. Par savu darbību Ukrainā ārsti informē arī mikroblogošanas vietnē Twitter.

Pirms pāris dienām ārsti rakstīja, ka 30 kilomentru attālumā no viņu atrašanās vietas notiek smagas kaujas.

"30 km no mums ir smagas kaujas. Tuvākajās dienās gaida uzbrukumu Kijevai. Mēs reāli nezinām, kurš no mūsu mesidžiem var izrādīties pēdējais," viņi raksta.

Taču ķirurgi neļaujas bailēm un turpina strādāt. Twitter viņi, uzrunājot veselības ministru Danielu Pavļutu, raksta par kādu ievainoto Ukrainā, kam nepieciešama Latvijas ārsta palīdzība.

"Par ievainotajiem Ukraiņiem! A. god., D. Pavļuta kungs, lūdzu paātrināti izskatīt lūgumu pacienta ārstēšanai „RAKUS”, nosūtot viņu, Dr. Med. Mārtiņam Kapickim, apzinoties konkrētā speciālista intereses jomu un pieredzi rokas nervu un muskuļu atjaunošanā. Medicīniskā informācija tiks sniegta ārstniecības iestādei. Ar cieņu, Olafs Libermanis," teikts ierakstā.

Jāpiebilst, ka arī Latvijas Televīzija jau vēstīja par abiem mikroķirurgiem.
Mikroķirurgi LTV godīgi atzina, ka viņiem ir bail, bet tā esot daļa no viņu darba. Abiem mediķiem jau esot pieredze darbā kara un pēckara apstākļos, tostarp, Ukrainā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:19

Jaunākās diskusijas