Latvijas žurnāliste Ukrainā: Alus ražotne gatavo Molotova kokteiļus ar Putina attēlu

tautaruna.lv 10.marts 2022, 19:30
 
IEVA VĀRNA, TV3 ZIŅAS
Ļvivā iedzīvotāji joprojām ir satraukti par iespējamu Krievijas armijas uzbrukumu pilsētai. Tajā atrodas gan lidlauks, gan svarīga militārā infrastruktūra. Vietējie iedzīvotāji dara visu, kas viņu spēkos, lai nosargātu objektus. Tiek prognozēts, ka tie kalpos par mērķi okupantu uzbrukumam, lai apturētu humānās palīdzības kravas un militārās tehnikas piegādi no Rietumiem, vēsta TV3 Ziņas.

Ļvivas alus ražotne “Pravda” jeb latviski “Patiesība” jau septiņus gadus gatavo alu un ir iecienīts tūristu galamērķis. Kopš 24. februāra, kad Ukrainā iebruka krievu armija, ražotne sākusi gatavot Molotova kokteiļus.

Uz alus pudelēm tagad attēlots Krievijas prezidents Putins, ar viltus Medvedevu, nogāztais prezidents Janukovičs, viltus humanitārie konvoji, ko krievi it kā sūta uz Ukrainas austrumiem, kā arī okupētā Krima, un visi tie, kas atbalsta Krievijas agresiju.

Ražotnes īpašnieks saka, ka, sanākot visiem kopā, bija skaidrs, ka prom neviens nebēgs, bet palīdzēs, kā var. Alus ražošana tajā pat dienā tika pārtraukta, lai ražotu kokteiļus.

“Viens no maniem kolēģiem teica - mums kaut kas ir jādara, ko mēs kā ražotne varam darīt? Mums ir pieredze darbā ar ķimikālijām, zinām, kas ar ko ir jājauc. Un mums ir pieredze jau no Maidana revolūcijas 2014.gadā - toreiz mēs arī taisījām Molotova kokteiļus. Turklāt arī mūsu Iekšlietu ministrija savā mājas lapā bija izplatījusi aicinājumu cilvēkiem gatavoties, un, ja okupanti cenšas sagrābt teritorijas, tad izmantot Molotova kokteiļus. Tad nu mēs ātri saorganizējāmies un jau nākamajā dienā sākām šeit tos veidot," pauda Jurijs Zostavnijs, alus ražotnes ”Pravda” īpašnieks.

Divu dienu laikā izgatavoti vairāk nekā 2000 Molotova kokteiļu. Pirmos nosūtīja uz apgabaliem, kur notika aktīvākie Ukrainas armijas centieni atvairīt okupanta uzbrukumus. Tagad ar tiem apgādā visus pārējos - teritoriālās aizsardzības vienības, reģionālos spēkus arī Ļvivas apgabalā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:00

Jaunākās diskusijas