Putina līdzinieks no Polijas tagad baidās par savu dzīvību

tautaruna.lv 11.marts 2022, 2:30
 
Ekrānuzņēmums
Putina līdzinieks Slaveks Sobola (53) no Vroclavas, Polijā uztraucas par savu dzīvību, Krievijas iebrukuma Ukraina dēļ, ziņo portāls "Daily Star".

53 gadus vecais līdzinieks sacīja, ka ir juties saspringts kopš Krievijas prezidenta paziņojuma par savas "īpašās militārās operācijas" sākumu.

Un tagad viņš baidās, ka vietējie iedzīvotāji un bēgļi varētu izrādīt agresiju līdzības dēļ.

"Pirms kara es nebaidījos par savu drošību uz ielas, bet tagad, kad sākās karš, kad Putins uzbruka Ukrainai, man ir nedaudz bail, jo mūsu pilsētā Vroclavā ir daudz cilvēku no Ukrainas, kuri šeit strādā un dzīvo," stāsta Slaveks.

Slaveks sacīja, ka astoņus gadus strādājis kā Putina līdzinieks, neparastais darbs viņam ļāvis "redzēt pasauli".

Polijas pilsonis, kurš dzīvo kopā ar savu sievu Dorotu, vada transporta uzņēmumu un saka, ka nopelna "labu naudu" kā līdzinieks vienam no pasaulē slavenākajiem vīriešiem.

"Tas bija labs darbs un laba nauda šādam darbam, bet tas nav mans galvenais darbs. Es vadu transporta uzņēmumu, Putina lietas ir papildu ienākumi, " skaidro vīrietis.

Slaveka darba gaitā viņš ir devies uz tālām starptautiskām vietām, tostarp ASV, Honkongu un Londonu.

Ekrānuzņēmums

Tomēr kopš ziņu izplatīšanās par Ukrainas krīzi Saveks ir mainījis savu viedokli par Krievijas līderi un solījis negūt peļņu no notiekošā kara.

"Šis karš nav nekas labs, un es nedomāju par tā pelnīšanu. Es ļoti cienīju viņu (Putinu), bet tagad domāju, ka šis cilvēks nodara lielu ļaunumu. Šajā situācijā ar karu, es stāvu par Ukrainu. Es domāju, ka viņiem ir jācīnās," saka Slaveks.

Ekrānuzņēmums

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:32

Jaunākās diskusijas