Aizstāvēt Ukrainu devies latvietis. Kas ir šis drosminieks?

tautaruna.lv 28.februāris 2022, 14:20
 
Ekrānuzņēmums
Žurnālists Atis Klimovičs, reportāžā no Ukrainas, informē, ka viens no pirmajiem ārzemniekiem, kas pieteicies palīgā karot Ukrainas armijā, ir latvietis Gundars Kalve.

"Latvijas avīzes" žurnālists Atis Klimovičs šobrīd atrodas Ukrainā un sociālajos tīklos publisko reportāžas no kara skārušās Ukrainas.
Ukrainas prezidents Volodomirs Zelenskis iepriekš izteicis aicinājumu arī ārzemniekus pievienoties Ukrainas armijai.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" un sociālajā vietnē "Facebook" Klimovičs stāsta, ka ieradies pilsētā Ļvovā un apmeklējis galveno kara komisariātu, kur redzējis daudzus brīvprātīgos.

“Faktiski pirmais ārzemnieks, kas ir atsaucies uz Ukrainas prezidenta Volodomira Zelenska rīkojumu veidot divus ārzemju leģionus ir latvietis, Latvijā labi pazīstamais zemessargs un uzņēmējs Gundars Kalve, ” stāsta Klimovičs.

Gundara Kalves vards iepriekš izskanējis sasitībā ar Jēkabpilī nozagto un Daugavā nogremdēto Otrā pasaules kara laika padomju lielgabalu, kurš vairāku Lielgabala nosaukumā bijis iešifrēts Staļina vārds.

Vairākus mēnešus pēc notikušā Kalve pats brīvprātīgi pieteicies policijai, pavēstot, ka norāvis padomju simbolu no postamenta ar frontālo iekrāvēju un nogremdējis Daugavā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:10

Jaunākās diskusijas