Latvijas uzņēmēji viesu namos ceļ mastā Ukrainas karogus - uzrunā bēgļus

tautaruna.lv 28.februāris 2022, 14:30
 
F64
Iedzīvotāji lauku novados gatavojas un aicina arī valdību ātri reaģēt bēgļu uzņemšanas jautājumā – viesu namu saimnieki un darbinieki apzina savu iespēju apmērus, to cik daudzus cilvēkus viņi spēs izmitināt viesumājās, vēsta “900 sekundes”.
Viesu nami laukos ir gatavi uzņemt bēgļus. Ne tikai uzņemt bēgļus, bet arī nodarbināt cilvēkus, cik vien tas būs iespējams.

Atpūtas kompleksa “Turbas” saimnieks mastā ceļ Ukrainas valsts karogu. Dzelteni zilais karogs plīv blakus Latvijas karogam, tas ir vēstījums bēgļiem no Ukrainas - viņi šeit ir gatavi palīdzēt.

Kaspars Bramanis
atpūtas kompleksa ”Turbas” saimnieks

“Patlaban mēs nedomājam, kas notiks mūsu biznesā, šobrīd domājam par cilvēkiem. Ceram, ka karš beigsies un viss nostāsies vietās, bet mēs nezinām agresora plānus.”

Tiek minēts, ka Latvija varētu uzņemt 10 000 bēgļu. Lauku tūrisma asociācijas biedri, apzinot iespējas apgalvo, ka viņi varētu uzņemt pat vairāk nekā 10 000.

Latvijā ir reģistrēti vairāk nekā 1000 viesu nami. Taču pagaidām vēl tiek apzināts cik daudzi var atvērt savas durvis bēgļiem no Ukrainas.

Saimnieki laukos skaidro, ka viņiem ir daudz darba vietu. Paredzams, ka arī bēgļi labāk jutīsies, kad viņi būs strādnieku nevis lūdzēju lomā. Taču ir daudz neskaidru jautājumu, kas saistīti ar bēgļu statusu un citiem dokumentiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:40

Jaunākās diskusijas