VIDEO: soctīklos publicē baisus kadrus no Ukrainas

tautaruna.lv 24.februāris 2022, 10:14
 
AP/Scanpix/LETA
Pēc tam, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien negaidīti teica runu Krievijas telekanālā "Rossija-24", paziņojot, ka Krievija ir sākusi "militāru operāciju" Ukrainā, un aicinot Ukrainas armiju "'nolikt ieročus", televīzijas kanāls '"Doždj" vēsta, ka no dažādām Ukrainas pilsētām, tostarp no Kijevas pienāk ziņas par sprādzieniem.

Mikroblogošanas vietnē Twitter tiek publicēti dažādi video fragmenti no vairākām Ukrainas pilsētām.

Foto un video redzami robežpunkti, sekas pēc militāriem uzbrukumiem apdzīvotās vietās (bumbu sprādzieniem).

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien visā valstī izsludinājis karastāvokli.

"Šodien prezidents Putins paziņoja par speciālas militārās operācijas veikšanu Donbasā. Krievija veikusi triecienus par mūsu militāro infrastruktūru un mūsu robežsargiem, robežsardzes vienībām. Daudzās Ukrainas pilsētā bija dzirdami sprādzieni. Mēs ieviešam karastāvokli visā mūsu valsts teritorijā," teikts "Facebook" publicētā Zelenska uzrunā.

"Pirms minūtes man bija saruna ar prezidentu Baidenu. ASV jau sākušas pulcināt starptautisko atbalstu. Šodien no jums, no katra no jums tiek prasīts miers, pēc iespējas palieciet mājās. Mēs strādājam, armija strādā, strādā viss Ukrainas drošības sektors," paziņoja Zelenskis.

Jāpiebilst, ka nepārtraukti parādās arvien jauna informācija par iebrukumu Ukrainā. Tā, piemēram, uzbrukums Ukrainai notiek no Krievijas un Baltkrievijas, ceturtdien pavēstīja Ukrainas robežsardzes dienests.

"Valsts robežai uzbrucis Krievijas karaspēks no Krievijas un Baltkrievijas," teikts robežsardzes paziņojumā.

"Apmēram pulksten 5 Ukrainas valsts robežai (..) ar Krievijas Federāciju un Baltkrievijas Republiku uzbruka Krievijas karaspēks, kuru atbalsta Baltkrievija," norāda robežsardze.

"Uzbrukumi robežsardzes apakšvienībām, robežsardzes patruļām un kontrolpunktiem notiek, izmantojot artilēriju, smago tehniku un strēlnieku ieročus," sacīts robežsardzes paziņojumā.

Tajā teikts, ka uzbrukums notiek Luhanskas, Sumu, Harkovas, Čerņihivas un Žitomiras apgabalos, kā arī no okupētās Krimas.

"Tiek fiksēta pretinieka diversiju un izlūkošanas grupu darbība," informē Ukrainas robežsardze.

Jau ziņots, ka ceturtdienas rītā Krievija sāka militāru uzbrukumu Ukrainai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:26

Jaunākās diskusijas