Profesores viedoklis: Savakcinējies ar “Janssen”, tātad faktiski neaizsargāts

tautaruna.lv 18.februāris 2022, 15:46
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Covid-19 statistika kļuvusi par ikdienas neatņemamu sastāvdaļu, un nereti nākas ziņot par mirušiem cilvēkiem, kuri bija vakcinējušies. Tas varētu raisīt šaubas, cik iedarbīgas ir vakcīnas un cik pasargāti vispār var justies tie, kuri saņēmuši poti? TV3 Ziņas uzrunāja mediķus un profesorus, lai skaidrotu, kas slēpjas aiz Covid-19 upuru skaitļiem.
Interesanta aina paveras, salīdzinot mirušos pēc vakcīnas veida. Pagaidām jaunākie ir vien decembra dati, kad Latvijā vēl dominēja delta paveids, tomēr skaidri redzams, ka vakcinēto aizgājēju vidū galvenokārt ir “Janssen” un “Astra Zeneca” potes saņēmušie.

Par maldīgas aizsardzības sajūtu, ja nav veikta revakcinācija, runā ārste: “Neskatoties uz to, ka “Janssen” skaitās vakcīna arī tikai ar vienu devu, diemžēl klīniskajā praksē redzam, ka viena deva nepasargā no smagas slimības gaitas un arī nāves ne. Neviens cits pacients pēc trīs vakcīnas devām mūsu slimnīcā nav miris.”

Te gan jāpiebilst, ka tieši “Janssen” vakcīnu kā ērtu, jo nepieciešama tikai viena deva, vēl rudenī novirzīja guļošu pacientu un personu virs 80 gadiem vakcinēšanai, to izmantoja arī patversmēs un krīzes centros, kur veselības fons cilvēkiem jau sākotnēji bija sliktāks.

Skarba ir RSU Bioloģijas katedras vadītāja Juta Kroiča. Maldus saklausījušies, riskam sevi pakļauj tie, kuri zinātnei netic: “Numur viens - viņš nav vakcinēts vai ar lielu lūgšanos savakcinējies ar “Janssen”, tātad faktiski neaizsargāts, otrs - viņam ir blakus saslimšana (nereti cukura diabēts), trešais, viņam ir liekais svars. Tas ir tas vidējais pacients, kurš šobrīd ir visapdraudētākais.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:15

Jaunākās diskusijas