Latviete dalās pieredzē - kā no "antivakseres" kļuva par vakcīnu atbalstītāju

tautaruna.lv 16.februāris 2022, 17:30
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Kāda Latvijas iedzīvotāja mikroblogošanas vietnē Twitter dalījusies ar atklātu ierakstu par to, kas lika viņai mainīt domas par vakcināciju pret Covid-19.
Kā raksta iedzīvotāja, viņas gadījumā domas par vakcināciju ietekmēja stāsts par dzimtas pētniecību.

"Nesen man prasīja, kā es no antivaksera kļuvu par vakcinācijas atbalstītāju. Nu te lielā mērā stāsts par dzimtas pētniecību. Lasot baznīcas grāmatas ir grūti nepamanīt, kā difterija, masalas un citas infekcijas nedēļas laikā nopļāva ģimenēs pa 3-4 bērniem.

Ar laiku jau iemanies - ja lasot pa diagonāli uzvārdus, redzi vienu pēc otra vienu un to pašu uzvārdu, neskaties vecumu, sāpēs sirds. Jā, tagad ir zāles, ir slimnīcas, bet pats galvenais - vakcīnas. Ne perfektas, bet gana labas,lai man nebūtu jābaidās to piedzīvot," viņa raksta.

Tikmēr komentājiem ir dažādi viedokļi - joprojām sadalījušies frontēs - par un pret vakcīnām.

"Iedrošināšos iebilst, ka tajos tālajos laikos domāja tiešām par cilvēku veselību, šis šodienas variants vairāk ,kā bizness , un tomēr ar neprognozējamām sekām."

"Ir jābūt stipri apdauzītai galvai,lai ar šitādu paziņojumu nāktu laukā brīdī,kad ir skaidrs,ka C19 zāles vispār nedarbojas. Tikko viens slavens pavārs esot nomiris, kurš pirms tam skaļi lielījies par 3 vakcīnām. Tā kā iesaku tomēr ieslēgt smadzenes.Vai atteikties no Pavļuta $."

"Iesaku tev ieslēgt smadzenes un saprast, ka nav ne vakcīnas, ne zāles, kuras visiem vienādi viemēr 100% palīdz, dara nemirstīgu.Vismaz pagaidām. Jā un Svētais Grāls arī neeksistē."

"Tolaik visa ģimene vai laukos visa saime dzīvoja vienā istabā. Uzlabojoties sadzīves apstākļiem samazinājās arī saslimstība ar infekcijas slimībām. Jāņem vērā, ka kovidafēra ir palielinājusi neuzticēšanos visu slimību vakcīnām."

"Man arī dzimtas pētīšana lika savādāk paskatīties uz vakcīnām, kaut nekad neesmu bijusi antivax. Vecvecvecmātei no 10 piedzimušajiem bērniem tikai 4 izdzīvoja līdz pieaugušam vecumam. 3 mazus bērnus, mirušus no difterijas, viņai nācās apglabāt vienlaicīgi."

"Par šo ikreiz domāju, apmeklējot dzimtas kapus. Šobrīd esam pasargāti no daudzām likstām, bet neapzinamies to, jo tas šķiet pašsaprotami. Un mūsu bērni tagad ir pasargāti no daudzām slimībām tikai tāpēc, ka kādreiz cilvēki bija gana drosmīgi, lai uzticētos zinātnei."

Tikmēr, kā vēstīts iepriekš, Latvijas Biomedicīnas pētījumu centra ZP priekšsēdētājs, profesors Jānis Kloviņš kanāla TV24 raidījumā "Nedēļa. Post scriptum" norādījis, ka šobrīd vakcīnas pret Covid-19 ir labāk izpētītas nekā citas vakcīnas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas