LĀB prezidente aicina atcelt Covid-19 sertifikātus un obligāto sejas masku nēsāšanu

tautaruna.lv 5.februāris 2022, 2:30
 
Oksana Džadana/ F64
Latvijas Ārstu biedrības prezidente, ģimenes ārste Ilze Aizsilniece publicējusi atklāto vēstuli par Covid-19 sertifikātu atcelšanu un obligāto sejas masku nēsāšanu.

Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prezidente, ģimenes ārste Ilze Aizsilniece sociālajā vietnē "Facebook" publicējusi atklāto vēstuli, kas adresēta Valsts prezidentam Egilam Levitam, Latvijas Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam un Latvijas veselības ministrm Danielam Pavļutam.

"Vēršos pie jums ar aicinājumu, sekot citu valstu piemēram un atcelt valstī pastāvošo pret Covid-19 vakcinācijas un pārslimošanas sertifikātu kārtību, lai nespiestu Latvijas iedzīvotājus veikt revakcināciju, kuras pamatotība pašreizējos apstākļos nav zinātniskos pētījumos balstīta. Ja vēlamies pārliecināties par personas iespējamo inficēšanos ar vīrusu, nepieciešamības gadījumā var lietot ātros antigēnu testus, kā arī veikt citus daudz efektīvākus pasākumus cilvēku veselības saglabāšanai," raksta Aizsilniece.
Vēstulē tālak norādīts, ka "vakcinācija ir medicīniska procedūra, kuru valsts nedrīkst uzspiest tās iedzīvotājiem", kā arī "masku nēsāšanai ir jābūt brīvprātīgai! Tie iedzīvotāji, kas jūtas drošāki un vairāk pasargāti, nēsājot masku, var to darīt, bet to nedrīkst pieprasīt no ikviena, īpaši no bērniem un jauniešiem".
Nepilnas stundas laikā uz "Facebook" ierakstu pozitīvi reagējuši vairāki simti cilvēku.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:24

Jaunākās diskusijas