Levitam jauna versija, kāpēc viņš nebija noņēmis cepuri himnas laikā

tautaruna.lv 26.janvāris 2022, 16:33
 
Mārtiņš Zilgalvis / F64
Gunāra Astra pieminekļa atklāšanas laikā, atskaņojot Valsts himnu, Valsts prezidents Egils Levits nebija noņēmis cepuri. Atbildē portālam Pietiek.com Levits skaidro, kādēļ tad īsti nav noņēmis hūti, skanot Latvijas himnai.

Piektdien, 21.janvārī, Valsts prezidenta padomniece Aiva Rozenberga LTV skaidroja, ka pie tā vainojama saspīlētā situācija, ko izraisīja protestētāji.

"Šajā papildus spriedzes situācijā ir skaidrs, ka šāda bija neplānota rīcība, ka cepure nebija noņemta. Prezidents jūtas ļoti sarūgtināts par šo situāciju un, protams, ļoti atvainojas sabiedrībai, bet tā bija šī kopīgā atmosfēra, kas vienkārši radīja papildus satraukumu un nelīdzsvarotību pasākuma norisē," norādīja Rozenberga.

Portāls Pietiek.com iepriekš informeja, ka 'Lato Lapsa ir Levita kancelejai nosūtījis vēl vienu pieprasījumu par visām tām kancelejas amatpersonām, kas piedalījušās pasākumā, un katras no šīm amatpersonām pildītajiem pienākumiem un funkcijām pasākuma sagatavošanā un tā laikā".

Trešdien mikroblogošanas vietne "Twitter" publicēta, kā var nojaust Egila Levita atbilde uz vienu no jautajumiem:

"Ņemot vērā to nelielo skandalu, kas sacēlās jūsu hūtes dēļ- vai jūs pats varētu sniegt skaidrojumu par to, kādēļ nenoņēmat cepuri himnas laikā?"
Atbilde skan šādi: "Man jāsaka attiecībā uz šo hūti- es tajā laikā biju aizdomājies. Aizdomājies par visu šo situāciju, kas saistās gan ar Astru, gan arī par to, ka tagad mums ir sava valsts un demokrātija sargā arī šādus provokatorus, kas, protams, ir svarīgi, labi un pareizi. Un es aizdomājos par to, ka pirms nepilniem 30 gadiem es toreiz kā tieslietu ministrs liku pie toreizējās Augstākās tiesas, tagadējās Apgabaltiesas piemiņas plāksni Gunāram Astram. Virkne tiesnešu ar to nebija apmierināti, bet tas bija simbolisks politisks žests, ka tagad ir cita vara. Visā šajā pārdomu brīdī es diemžēl aizmirsu noņemt hūti, par ko es arī atvainojos."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:53

Jaunākās diskusijas