Šaubas raisa NEPLP kandidāta Anda Plakana izteikumi par viņa politisko neitralitāti

tautaruna.lv 26.janvāris 2022, 15:00
 
Ekrānuzņēmums
Šaubas radījis NEPLP kandidāta Anda Plakana izteikums LTV raidījumā "Panorāma", kurā viņš apgalvojis, ka nav politiski aktīvs, lai gan pieejamā informācija liecina, ka viņš ir startējis no JKP pašvaldību vēlēšanās, kā arī veicis ne vienu vien ziedojumu JKP.

Andis Plakans ir Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa kandidāts.

Kā zināms, 2021.gada vasarā Andis Plakans nesekmīgi kandidēja Smiltenes novada pašvaldības vēlēšanās no Jaunās konservatīvās partijas (JKP) saraksta. JKP biroja pārstāve Santa Suhaka aģentūrai LETA pavēstīja, ka Plakans pirms apmēram mēneša ir izstājies no partijas.

Taču otrdien, 25.janvārī, LTV raidījuma "Panorāma" telefonintervijā Andis Plakans apgalvoja: "Es neesmu nekad bijis politiski aktīvs un esmu pēc būtības politiski neitrāls".

Ekrānuzņēmums

Publiski pieejamā informācija liecina, ka no 2021.gada 28.aprīļa līdz 2021.gada 17.septembrim Plakana kungs Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP) veicis ziedojumus, kopumā 565.84 eiro.

Jautājums paliek atklāts, vai aktīvs partijas ziedotājs un JKP biedrs var tikt uzskatīts par politiski neitrālu personu.

A. Plakana paziņojums par politisko neitralitāti sacēlis arī vētru sociālajos tīklos. Jurģis Liepnieks mikroblogošanas vietnē 'Twitter" raksta: "Kā jums šķiet, kura partija uz NEPLP virza pilnīgi, totāli nekompetentu kandidātu? Pareizi, JKP. Plakans ne tikai pat tuvu nav kompetents, viņš ir startējis pašvaldības vēlēšanās no JKP".

Arī Gatis Madžiņš ir neizpratnē: "NEPLP strādāšot Plakans. Brutāla ierēkšana par sabiedriskajiem medijiem. Koalīcijas partneri nopietnām sejām aplaudē. Bravo, klaunādei".

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti cer, ka Anda Plakana saistība ar Jauno konservatīvo partiju (JKP) neietekmēs viņa darbību Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa amatā, ja viņš tiks ievēlēts, vēsta LETA.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas