Panorāmas sižeta autors: Es tomēr esmu sagrozījis realitāti

tautaruna.lv 21.janvāris 2022, 13:28
 
Ekrānuzņēmums
Sociālo tīklu lietotājus pārsteidz raidījuma "Panorāma" Iļjas Kozina sagatavotais sižets par Gunāra Astras pieminekļa atklāšanu. Tajā uz Ievas Akurāteres dziedājuma uzmontēta svilpšana, kura realitātē tajā brīdī nemaz nav notikusi.

20.janvārī, atklāja Gunāra Astras atcerei veltītu pieminekli "Nebaidies!" Rīgā, Baumaņa skvērā (Brīvības ielā 34), pretim tiesas ēkai, kurā Latvijas slavenāko brīvības cīnītāju 1983. gadā notiesāja LPSR Augstākā tiesa.

Latvijas Televīzija raidījumā "Panorāma" raidīja Iļjas Kozina sagatavoto sižetu par Gunāra Astras pieminekļa atklāšanu. Daudzi "Panorāmas" skatītāji ir izbrīnīti par samontēto sižetu, kurā uz Ievas Akurāteres dziedājuma (dziesma "Manai tautai") uzmontēta svilpšana, kas realitātē, dziesmas laikā nemaz nav notikusi.

Visa pasākuma laikā izsvilpšana bija dzirdama tikai Valsts prezidenta Egila Levita un tieslietu ministra Jāņa Bordāna uzrunu laikā. Gan citu uzrunu laikā, gan Ievas Akurateres uzstāšanās laikā nedāda svilpšana nav notikusi, par to liecina arī sociālās vietnes "YouTube" Tieslietu ministrijas kontā ievietotais pasākuma video pilnā garumā.

Socialo tīklu lietotāji ir neizpratnē par tādu Latvijas Televīzijas sižetu, kas rada greizu iespaidu par notikušo.

Veidemane: "Burvīgs Iļjas Kozina sižets Panorāmā. uz Ievas Akurateres dziesmas uzmontēti svilpieni (to realitātē nebija), bet Leonam Astram intervijā netika pajautāts - kāpēc viņš ir "aiz žoga". nezinu, kā to visu nosaukt - par liekulīgiem vai par ikdienišķiem meliem."

Austris: "Ievas Akurāteres dziesmas laikā svilpieni neskanēja, bet TV ziņu raidījumā svilpšanas skaņas fons bija speciāli iemontēts. Kauns, ka arī Latvijas televīzija sāk izmantot Kremļa propogandonistu dezinformācijas metodes"

Aigars: "Ļoti skumīgi, ka sabiedriskā medija galvenie redaktori jebkuras kritikas paudēju savā virzienā var nodēvēt par trampistu, bet paši faktiski falsificē notikumus, degradējot nemitīgi manifestēto medijpratību. Ja tā dara, ar ko atšķiramies no Baltkrievijas?"

Māris: "Es nedzirdēju, ka Akurateres dziedāšanas laikā kāds svilptu, lai gan stāvēju diezgan tuvu."

"Kapēc tik neprofesionāli bija samontēts sižets Panorāmā?Svilpienu skaņa uzmontēta Akurāteres dziedāšanai?Visi atzīst,ka dziesmas laikā svilpienu nebija.Neprofesionāls darbs montāžā."

Ramona: "Panorāmā svilpieni uzmontēti Ievas Akurāteres dziedāšanai, radot ļoti derdzīgu iespaidu par svilpējiem. Tomēr patiesībā tā nav bijis. Es ļoti ceru, ka to tā neatstās. Šāda propaganda nav pieļaujama."

Lola: "Un ko par to @ltvzinas @ltvpanorama saka? Sabiedriskais medijs tomēr kā nekā. Kā viņi vērtē šāda sižeta kvalitāti un nepieciešamību SABIEDRISKAJĀ medijā. Vai tiešām skatītāji - latviešu tauta, nav pelnījuši kvalitatīvas un OBJEKTĪVAS ziņas?"

Juris: "Visatļautības līmenis @ltvzinas .Mājas lapā atstāj pilnu ierakstu, kurā svilpienu nav, bet propagandas sižetā uzmontē Akurāteres dziesmai svilpienus.Vai skatītājiem pašiem tagad jāpārbauda katrs melu televīzijas sižets un raidījums, jo @seplpadome un @NEPLPadome savu darbu nedara?"

Arī paša sižeta autora komentārs:

"Par manu vakardienas sižetu "Panorāmā". Aizrāvos ar sižeta māksliniecisko noformējumu. Tā bija kļūda montēt svilpēju bildi ar I. Akurāteres dziesmu. Kaut arī man nebija tāda nodoma, es tomēr esmu sagrozījis realitāti, kas ir pret manas profesijas standartiem. Lūdzu, atvainojiet!"

Video iespējams noskatīties Ievas Akurāteres uzstāšanos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:39

Jaunākās diskusijas